Міжнародний тенісний турнір у Дубоссарах

На старти, присвячені Міжнародному Олімпійському дню, в Дубоссари приїхали спортсмени з Росії, Узбекистану та Молдови. 23-24 червня 2021 року в спортивному комплексі Республіканської СДЮШОР настільного тенісу відбувся турнір. Згідно з рішенням головної суддівської колегії, спортсмени змагалися у п’яти номінаціях.

Придністров’я, Узбекистан, Молдова та Росія – школа настільного тенісу в Дубоссарах зібрала десятки тенісистів з різних країн. Турнір символічно приурочили до Міжнародного Олімпійського дня, який відзначається 23 червня. Зауважимо, що спортсмени змагалися в п’яти номінаціях. Так, серед юнаків старшої вікової групи перше місце посів тенісист з Узбекистану Мухаммад Уктамбоєв. У середній віковій групі серед юнаків знову перемогу святкували узбецькі гості. Золотою медаллю нагороджений Шохрух Іскандаров. Перше місце у молодшій віковій групі серед юнаків здобув Дубоссарський спортсмен Матвій Мошняга.

Серед дівчат у числі призерів виявилося чимало дубоссарських спортсменкок: у старшій віковій групі перемогу святкувала майстер спорту Катерина Шмигановська, яка у впертій боротьбі в фіналі перемогла з рахунком 3:2 майстра спорту з Узбекистану Согдіану Мадалієву.

У молодшій віковій групі золото завоювала Стелла Добровольська, яка в фіналі також здобула перемогу над узбецькою спортсменкою Робією Махмудовою з рахунком 3:2. Зовсім трохи поступилася їм наймолодша учасниця змагань з Дубоссар Марія Мокроусова-Кучук, на її рахунку – бронзова медаль.

Після закінчення міжнародного турніру директор школи, заслужений тренер ПМР і РМ Валерій Гросул провів лекцію на тему «Розвиток олімпійського руху в спеціалізованій школі, республіці й у світі». А заслужений майстер спорту Олена Мокроусова продемонструвала майстер-клас для тенісистів-початківців.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото: http://tt-school.ru/