Підприємству виповнилося 49 років

Систему трубопроводів і спеціального обладнання, призначених для організації руху теплоносія від джерела до споживача і повернення охолодженого теплоносія до джерела теплопостачання, називають тепловими мережами, які призначені для транспортування тепла споживачам з метою забезпечення комунально-побутових потреб (опалення, вентиляція, гаряче водопостачання) і технологічних потреб.

У Придністров’ї Міжрайонне державне унітарне підприємство (МДУП) «Тирастеплоенерго» було створене 2 липня 1972 року. Починали з однієї котельні в центрі Тирасполя. На сьогодні їх 140 по всій республіці й функціонують 400 км тепломереж, ремонти яких зросли відтоді в багато разів: на рік їх міняють по 30–35 км.

З 49-ю річницею створення підприємства колег щиро привітав його генеральний директор:

«Шановні колеги, дорогі друзі! Від щирого серця вітаю вас з 49-річчям від дня заснування МДУП «Тирастеплоенерго»!

За святковою подією стоїть напружена і наполеглива праця колективу професіоналів, що здобули унікальний досвід і не раз довели відданість своїй справі.

Особливу подяку висловлюю ветеранам. Успіхи МДУП «Тирастеплоенерго» сьогодні багато в чому обумовлені результатами вашої самовідданої праці, дорогі ветерани. Ви були першими, а першим завжди важче. Однак ваша багаторічна праця служить гідним прикладом для молодого покоління, яке переймає безцінний досвід своїх старших колег.

Завдяки професіоналізму і працьовитості колективу, зроблено значний внесок у розвиток теплоенергетики нашої республіки. Виконуючи важливі завдання: якісне і безперебійне забезпечення тепловою енергією споживачів, ви день за днем створюєте міцну основу для економічного благополуччя і процвітання рідного міста і республіки!

У цей знаменний день прийміть щирі побажання надійної, стабільної і безаварійної роботи, міцного здоров’я, успіху, удачі, звершення всіх перспективних задуманих планів і цікавих проектів!

З повагою, генеральний директор МДУП «Тирастеплоенерго» О. Iщенко»

В інтерв’ю Першому Придністровському телеканалу Олег Михайлович сказав, що 3-4 роки тому тепломережі перебували в критичній «червоній зоні». Позначилася тотальна зношеність магістралей, експлуатованих з 1972 року і, звичайно, вони потребували капітального ремонту. «Ми намагаємося виконувати капітальний ремонт сучасними матеріалами й відразу ж модернізувати наше обладнання», – пояснив він.

Фахівці галузі кажуть, що використання нових, сучасних технологій із застосуванням труб із зшитого поліетилену, нержавіючої сталі, сталевих труб у пінополіуретановій ізоляції дасть можливість збільшити міжремонтний період, зменшити гідравлічний опір, підвищити надійність експлуатації мереж. Реконструкція сприятиме також зменшенню річних втрат теплової енергії й збільшенню терміну корисного використання реконструйованих мереж.

Є у підприємства й спільні проекти з російськими колегами, у яких вони навчаються, переймають передовий досвід і діляться своїм.

«У Придністров’ї фахівців для нашої галузі здебільшого готує політехнічна філія ПДУ в Бендерах. Ми з нею тісно взаємодіємо: у нас є спеціально відкритий клас, в якому для студентів читають лекції, проводять практичні заняття. Це взаємовигідна співпраця. Ми розраховуємо на них у найближчому майбутньому», – пояснив генеральний директор.

У планах МДУП «Тирастеплоенерго» – ще більше ремонтів та оновлення обладнання, адже ні для кого не секрет, що справне і надійне функціонування системи теплопостачання має забезпечити комфортну життєдіяльність населення Придністров`я

Роман ПЕТРИКIВ.