Позитивні спогади на весь рік

У столичному клубі «Ветеран» відзначили наближення Нового року. Ветерани війни та праці зібралися, щоб обговорити не тільки виконану роботу за рік, а і привітати одне одного з прийдешнім 2018 роком.

Клуб «Ветеран» був відкритий у 1975 році Управлінням культури для організації творчої культурно-масової роботи з пенсіонерами, ветеранами війни, праці та Збройних сил.

Зі словами привітання до залу звернулася головний спеціаліст управління соціального розвитку держадміністрації міст Тирасполя і Дністровська Ганна Хащевська, побажавши міцного здоров’я, благополуччя і миру в кожній домівці.

Голова первинної організації № 12 Ніна Веселовська розповіла, що в стінах клубу проводяться різні за формою і змістом заходи: тематичні вечори, свята, вечори вшанування почесних людей, посиденьки. Величезний обсяг роботи припадає на День Перемоги та День людей похилого віку. Самі ветерани й працівники клубу допомагають ветеранам війни, які мають певні проблеми зі здоров’ям.

Щоб привітати з Новим роком ветеранів війни та праці, працівники клубу перевтілилися в Бабу Ягу, Снігуроньку та Діда Мороза. Та просто так Баба Яга не хотіла відпускати казкового дідуся з ув’язнення, для цього присутнім потрібно було пройти конкурс на кмітливість, креативність і винахідливість. Ветерани немов помолоділи, очі в них засяяли, вони посміхалися, вітаючи одне одного з Новим роком. Як же приємно було бачити досвідчених талановитих людей, які ділилися власними віршами про рідний клуб, співали чудових новорічних пісень. Чоловіки, як справжні кавалери, запрошували своїх дам до танцю, а в залі панувала приємна атмосфера та гарний настрій. Представник первинної організації № 6 Людмила Шостак каже, що вже 12 років відбувається цей захід, і щоразу вона на ньому присутня, бо заряджається позитивом на весь рік.

Ніна Веселовська наголосила: «Такі вечори допомагають нашим ветеранам відчути тепло, якого, на жаль, іноді бракує від близьких. Вони можуть зустріти Новий рік у теплій, майже домашній атмосфері, бо не всі відзначають це свято з рідними (у багатьох діти живуть далеко від них), тому ми всі як одна сім’я».

На таких зустрічах ветерани мають можливість поспілкуватись, розповісти про свої досягнення і зарядитися чудовим настроєм на весь рік.

Анастасія   КАЛІОН.