Присяга бійця – за Батьківщину стояти до кінця

В ідейно-моральному вихованні співробітників внутрішніх справ провідна роль належить традиціям і ритуалам, усталеним у підрозділах. Традиції завжди закріплюють те, що досягнуто в суспільному та приватному житті, вони є потужними засобами стабілізації й утвердження суспільних відносин, виконують роль соціальних механізмів передачі цих відносин новим поколінням від старших, втілюють їх в життя молодих, стають свого роду хранителями досягнень минулого.

У Спеціальній моторизованій військовій частині МВС 9 липня відбулось урочисте приведення військовослужбовців до присяги. Ряди відомчого спецпідрозділу поповнили молоді люди, які прибули з усіх куточків Придністров’я. Строгий відбір, курс молодого бійця і місяць стройової підготовки вже залишилися в минулому. Попереду – справжня школа мужності.

У строю понад чотири десятки юнаків у віці від 18 до 20 років. Зовсім недавно вони змінили звичний одяг на камуфляж, а модні кросівки – на берці, масивні військові черевики. З цього дня бійці-новобранці –частина елітного підрозділу МВС. Вони вже звикли до суворого розпорядку дня та армійського побуту, влилися в міцний злагоджений військовий колектив.

З важливою подією у їхньому житті новобранців привітав начальник Управління по роботі з особовим складом МВС Євген Назаренко: «Для кожного чоловіка прийняття присяги –це хвилюючий і надзвичайно важливий момент. У вас почалося нове, цікаве й насичене життя: високі моральні та професійні якості повинні стати основою вашої служби. Обрати шлях боротьби зі злочинністю – це вибір сильних і вольових людей. Переконаний, що кожен із вас за цей рік зросте і змужніє як фізично, так і духом. Коли ви повернетеся додому, ваші батьки будуть вами пишатися».

Гучний, чіткий і впевнений голос кожного військовослужбовця лунав на стройовому плацу: юнаки урочисто присягалися свято захищати нашу Вітчизну. Військова присяга прийнята!

День принесення клятви на вірність Батьківщині став справжнім святом. Підрозділи військової частини пройшли урочистим маршем по плацу.

Спеціальна моторизована військова частина МВС – це унікальний у своєму роді підрозділ. Її солдати й офіцери є продовжувачами славних традицій внутрішніх військ. Їхні головні завдання – охорона громадського порядку, гарантування безпеки цивільного населення, припинення масових заворушень у населених пунктах.

У цей святковий день поруч з військовослужбовцями були їхні батьки та друзі. На думку Василя У., «…в житті кожного чоловіка є важливі події: зустріч другої половинки – дружини, народження сина, зведення власного будинку. Однією з таких подій, яка залишиться в пам’яті кожного захисника Батьківщини, є принесення військової присяги. Цього дня на очах у своїх батьків, близьких, друзів, юнак стає мужчиною, громадянином. Він зі зброєю в руках дає клятву захищати свою Вітчизну – Придністров’я. Нехай цей сонячний день запам’ятається кожному присутньому, а молоді люди, які беруть військову присягу, запам’ятають свої слова назавжди», – сказав батько військовослужбовця.

Бабуся молодого захисника Валентина Б. підкреслила, що бажає новобранцям, аби ніколи не було війни, щоб вони проявляли свої військові здібності лише в армії, в навчаннях та змаганнях.

Військова частина МВС не просто виховує з молодих парубків справжніх чоловіків, а й служить для бажаючих своєрідним трампліном у здобутті професійної кар’єри стража правопорядку. Через півроку військовослужбовці можуть перейти на контракт або ж подати рапорт на вступ до інституту МВС

Володимир ДАНИЛОВ.

Фото прес-служби МВС.