Золото та срібло від юних шашкістів

Юні шашкісти з ПМР завоювали нагороди на чемпіонаті Молдавії. Першість відбулася в Кишиневі, в ній брало участь 64 спортсмени від 14 до 17 років. Випробувати свої сили прибули учасники з 11 міст, зокрема з Тирасполя, Бендер і Слободзеї.

Дві золоті та дві срібні медалі на першості Молдавії з шахів – такий підсумок виступу наших спортсменів на чемпіонаті в Кишиневі. Туди з’їхалися представники з Бєльць, Унген, Дрокії, Комрату, Чадир-Лунги, Сорок, Каларашу Тирасполя, Бендер і Слободзеї.

Дівчата з Придністров’я показали відмінний результат, їм удалося завоювати три нагороди. У групі до 14 років переможницею стала спортсменка зі Слободзеї Єлизавета Трофимова, яка набрала 13 очок з 14 можливих. Друге місце на рахунку бендерчанки Дар’ї Долапчі.

Срібну медаль завоював і шашкіст з Бендер – Богдан Волошин, він поступився лише спортсмену з Комрату.

Ще одне золото виграла Вікторія Балан серед спортсменок до 17 років. Вікторія показала стовідсотковий результат.

Крім того, інтрига була в змаганнях серед юнаків. Двоє шашкістів – Михайло Дамаскін з Бендер і Дмитро Кушнір з Унген набрали однакову кількість очок. У вирішальній зустрічі суперники також зіграли внічию і за додатковими показниками перемогу присудили унгенському шашкісту.

Дещо про успіхи придністровських спортсменів, але вже молодших. Три з чотирьох золотих медалей вдалося завоювати нашим зовсім юним шашкістам. На початку липня переможців молдавської першості визначили в молодших вікових групах: до 9 і до 11 років.

Кращі з кращих увійдуть до складу збірної й візьмуть участь у чемпіонаті світу, який відбуватиметься наприкінці серпня в Болгарії.

Фото: IА «Новости Приднестровья».