Олімпійський Токіо чекає ще на одного придністровця

Параспортсмен із Дубоссар Денис Раюл поповнив список придністровців, які виступатимуть в Токіо на головних змаганнях чотириріччя. 29-річний пауерліфтер братиме участь в іграх у складі збірної Молдавії.

Спортсмен одержав офіційне запрошення від Міжнародного паралімпійського комітету, на підставі поточного міжнародного рейтингу.

Шестеро придністровців у шести видах спорту. Магія цифр приємно радує, адже наших спортсменів все більше в олімпійському Токіо. До дзюдоїста Віктора Скворцова, плавчихи Тетяни Салкуцан, легкоатлетки Лілії Фіськович, весляра Владислава Чеботаря і паратенісиста Дмитра Лаврова приєднався і паралімпієць Денис Раюл. Важкоатлет став першим в історії Дубоссар спортсменом, який зумів пробитися на Паралімпійські ігри. На головні змагання чотириріччя Раюл потрапив на підставі міжнародного рейтингу, нині він посідає 12 місце. Його особистий рекорд в жимі лежачи – 171 кг. «Звичайно, хвилювання присутнє, там буде весь світ, дуже багато спортсменів – й усі найкращі. Однак ми всіх уже знаємо, хто і як виступає», – зазначила тренер Дениса Раюла Зінаїда Іов.

Досвід у спортсмена значний – важкоатлет розпочав підготовку до відбору на Паралімпіаду ще у 2017 році, пауерліфтер брав участь у всіх рейтингових змаганнях, а тепер готується до головних стартів у своєму житті. «Потрібно сконцентруватися на тому, щоб бути фізично готовим, щоб не було ніякого промаху. Плюс потрібно бути готовим психологічно і в емоційному плані», – підкреслила Зінаїда Іов.

Паралімпійські ігри в Токіо відбуватимуться з 24 серпня по 5 вересня. Спортсмени змагатимуться у двадцяти двох видах спорту. В цілому буде розіграно 539 комплектів нагород.