Кадети святкують Новий рік

25 грудня в Бендери на Новорічну ялинку до Республіканського кадетського корпусу завітав Президент нашої держави Вадим Миколайович Красносельський. На честь візиту Президента всі підрозділи курсантів-кадетів у новенькій зимовій формі стрункими колонами вишикувалися на  парадному плацу.

Начальник корпусу підполковник міліції Сергій Биченков доповів Президентові про святкове шикування. Після команди «Струнко!» Вадим Миколайович привітав кадетів.

Новорічне святкування було організовано в актовому залі де вже стояла, вбравшись у різнокольорові іграшки та гірлянди, зелена лісова красуня. На початку Новорічного ігрового карнавалу Президент звернувся до курсантів і гостей з новорічними вітаннями й побажаннями. Зокрема Вадим Миколайович зазначив, що Новий рік – знакове свято. Його відзначають у кожній сім’ї. Особливо чекають новорічних свят діти, бо для них це казка, очікування добра, час, коли збуваються мрії. «Я бажаю вам – майбутнім офіцерам, вашим сім’ям здоров’я, злагоди й щастя. – зазначив Президент. – Хай над Придністров’ям завжди буде мирне небо,  а  вам щоб ніколи не довелося брати в руки зброю».

Президент подарував кадетському корпусу новий татамі для спортивних занять і побажав успіхів у навчанні. А присутнім була запропонована театралізована вистава, де головними героями стали Дід Мороз, Снігурка, Баба Яга, Лісовик, Сніговик та Зайчик. Кадети молодших класів взяли активну участь у новорічному спектаклі. Особливо всім сподобались оригінальні ігрові номери на кмітливість, спритність, швидкість. Усі переможці й активні учасники театралізованої вистави отримали від Діда Мороза  подарунки.

У короткому інтерв’ю для телебачення начальник Республіканського кадетського корпусу ім. Світлійшого князя Г. О. Потьомкіна-Таврійського підполковник міліції Сергій Геннадійович Биченков зазначив, що цього року спеціалізованому навчальному закладу виповнилося 15 років. У кадетському корпусі шанують історичні традиції, які своїм корінням заглиблені в часи найвищого розвитку кадетського руху в російській імператорській армії. Навчально-виховний процес відбувається таким чином, щоб у середніх класах вихованець самостійно прийняв остаточне рішення – бути офіцером чи ні. Упродовж усього навчального тижня кадети не покидають стін школи, а  у вихідні мають змогу поїхати додому. Новорічні свята триватимуть кілька днів. Разом з виставами для молодших вихованців, для кадетів старших класів проводитимуть новорічні КВНи.

Володимир   ПУКЛІЧ.