У казку разом із Президентом

Президентська ялинка в Слободзеї для дітей-інвалідів і сиріт району стала справжнім новорічним шоу, виставою за участю глядацького залу, в якому було не менше 300 дівчаток і хлопчиків з усіх населених пунктів району. Разом із Дідом Морозом дітей привітав сам Президент республіки Вадим Красносельський. Серед низки державних справ зустріч із сільськими дітлахами для нього є не менш важливою.

Великий зал районного Будинку культури був переповнений дітьми й дорослими. Глава держави, глава держадміністрації району і м. Слободзеї Василь Тищенко, голова райміськради Василь Чорнобай разом із дітворою були залучені в інтерактивну казкову виставу «Зимові пригоди Марійки й Ведмедя»,  в якій дівчинка написала лист Діду Морозу з проханням подарувати їй на Новий рік волохатого песика. У пошуках Діда Мороза разом із Марійкою взяли  участь усі діти в залі,  а  також  Ведмідь і Сніговик. Через багато випробувань довелося пройти героям казкової вистави, щоб знайти й вилікувати несподівано захворілого Діда Мороза: відгадувати загадки, грати в сніжки з Бабою Ягою,  виконувати завдання Снігової Королеви,  виправляти помилки Снігуроньки.

Діти настільки захопилися участю в казкових перипетіях,  що найменші з них на  погрози Баби Яги навіть починали плакати, а старші насправді намагалися закидати підступну злодійку бутафорськими сніжками. Розіграний спектакль, кульмінацією якого стало дружне «Ялиночко, гори!», гідний був будь-якого професійного республіканського театру. Діти переживали за Марійку і допомагали їй упоратися з труднощами.

«Чудовою казкою» назвав побачене Президент республіки Вадим Красносельський і сказав: «Я сам неначе поринув у дитинство. А Новий рік – це свято дитинства, свято казки». Звертаючись до дорослих, Глава держави закликав їх дати можливість дітям запам’ятати дитинство через казку і подарунки, закликав усіх зустріти Новий рік у сімейному колі, з друзями, радіти й пам’ятати «дні новорічної казки». Усьому народові Придністров’я Вадим Красносельський побажав миру,  процвітання,  добробуту і щастя.

Виконуючи доручення Глави держави, Дід Мороз із помічниками вручив усім присутнім дітям президентські подарунки. А Марійці під захоплені вигуки дітлахів Снігуронька подарувала чудове цуценя. Фото на пам’ять з Президентом і головними героями вистави увінчало святкове шоу. Залишається щиро вигукнути: «Хай новорічна казка не закінчується у дітей протягом усього їхнього дитинства».

Олег   ГАВРИЛЕНКО.