Чарівні вогники Президентської ялинки

Новий рік – це казкове свято, якого чекають всі діти, а найбільше ті, хто потребує особливої уваги. Вони такі ж талановиті, співають, розказують вірші, намагаються виділитися. Вони добрі й щирі, просто їм треба трохи допомогти розкритися, виправити ті речі, які заважають на шляху до справжнього дитинства. У Григоріопольському Будинку дитячої та юнацької творчості відбулася традиційна Президентська ялинка для дітей з обмеженими можливостями, сиріт,  дітей-інвалідів захисників Придністров’я та дітей,  які перебувають під опікою.

Крім представників місцевої влади,  приїхав привітати дітей з Новим роком перший Президент Придністровської Молдавської Республіки Ігор Смирнов,  адже саме він і є засновником цього свята. «Я щиро радий привітати вас з Новим роком. Адже це ваше свято – час веселощів,  казок і подарунків. І діти,  й дорослі в переддень Нового року чекають дива  від цієї чарівної миті,  коли один рік змінює інший», – зазначив Ігор Смирнов. Від імені Президента ПМР Вадима Красносельського він побажав усім діткам здоров’я,  усмішок,  щастя,  добра,  у колі казкових персонажів весело провести час.

Господарі свята, вихованці та працівники Будинку творчості підготували для гостей цікаве театралізоване дійство з казковими персонажами. На свято завітали Дід Мороз зі Снігуронькою. Вони поцікавилися у дітей,  як минув рік,  що нового сталося в житті,  послухали вірші у їхньому виконанні, влаштовували конкурси, різні ігри. Звичайно, всі дітки були зі своїми батьками,  які не відмовилися від своїх малюків, і, попри всі труднощі, люблять,
виховують і лікують їх. І як чудово,  що у цих діточок є можливість хоча  б іноді потрапляти в казку і ставати не тільки свідками,  а  й учасниками чарівництва! Крім чудового настрою і гарних вражень від свята,  159 дітей отримали новорічні подарунки від Президента  ПМР Вадима  Красносельського.

Світлана   МОРОЗ.