З Днем народження, рідна газето!

Вже 26 років українці Придністров’я мають можливість читати республіканську українську газету «Гомін», в якій можна знайти найрізноманітнішу інформацію про життя республіки та її української громади.

День 8 січня – перший робочий день 2018 року – розпочався з теплих і щирих вітань на адресу нашої газети з нагоди її 26-річчя. Директор ДУ «Приднестровская газета» Василь Бурлак зачитав Вітальний адрес              Верховної Ради ПМР, підписаний її Головою Олександром Щербою. «Газетні шпальти «Гомону», – йдеться в ньому, – це надійне джерело об’єктивного і правдивого інформування придністровців про роботу влади, про все, що відбувається в місті, в республіці. Незважаючи на складності, перша в Придністров’ї республіканська щотижнева громадсько-політична газета «Гомін» стала відбиттям соціально-економічних процесів і громадського життя республіки, придбала свого читача і далі йде в ногу з часом. Нехай ваше журналістське перо буде гострим, але об’єктивним, а зі сторінок «Гомону» лунає щира любов до Придністров’я і прагнення зробити життя людей кращим. Бажаю вам міцного здоров’я, оптимізму, гарного настрою, творчих успіхів і нових вдячних читачів».

Від імені Олександра Щерби Василь Бурлак вручив Листи подяки Голови Верховної Ради головному редактору газети Олександру Юшину, заступнику головного редактора Любові Фетісовій, кореспонденту Алісі Кохановій і верстальнику Сільвії Рогут, яка є ветераном видання, працює в редакції «Гомону» з першого дня її діяльності. Вона верстала перший номер газети в 1992 році, верстає її сторінки й нині.

Надійшов Вітальний адрес і від Голови Уряду ПМР Олександра Мартинова. «Інформаційний простір нашої республіки, – пише прем’єр-міністр, – представлено різними засобами масової інформації – друкованими виданнями, телебаченням, радіо. Особливе місце в плеяді придністровських ЗМІ належить єдиній газеті, яка видається українською мовою. Майже ровесниця Придністров’я, газета «Гомін» росла і розвивалася разом із молодою республікою, завжди була дзеркалом подій, які відбуваються на нашій землі. Сьогодні газета не лише інформує, але й розповідає про культуру українського народу, славних нащадків і видатних придністровських українців. Наша республіка – багатонаціональна. І дуже важливо зберегти традиції та звичаї кожного народу, який мешкає на території нашої держави. «Гомін» якраз є прикладом збереження української культури в Придністров’ї. Вітаю всіх співробітників редакції газети зі святом! Бажаю вам нових творчих успіхів, збільшення тиражів і зростання кількості передплатників!»

Від імені державної установи та від себе особисто Василь Бурлак побажав газеті процвітання й пошуку нових читачів. У свою чергу Олександр Юшин подякував Верховній Раді, Уряду, ДУ «Приднестровская газета» за привітання. Головний редактор запевнив, що колектив редакції й надалі віддаватиме всі свої сили для розвитку газети, аби читачі «Гомону» завжди були задоволені матеріалами.

Газета «Приднестровье» та її головний редактор Олександр Карасьов також привітали «Гомін» з річницею: «Ваша газета дуже важлива для української громади Придністров’я. Читаючи в «Гомоні» матеріали рідною мовою про відомих людей, літераторів, людина розвивається. Ви несете світло для українців Придністров’я. Бажаємо вам усього найкращого!»

Головний редактор республіканської газети «Адевэрул Нистрян» Сергій Санду зазначив, що газети «Гомін» і «Адевэрул Нистрян» разом виконують спільні завдання з розвитку національних мов – української та молдавської. Він привітав колектив газети з черговою річницею й побажав нових творчих пошуків.

Ми вдячні всім за високу оцінку нашої роботи й будемо робити все необхідне для того, щоб газета підтримувала свій високий рівень, свідченням якого є збільшення її  тиражу в порівнянні з 1 січня 2017 року.

Олександр   ЗАЙЧУК.