День народження спортивної структури

Придністровській Державній службі зі спорту виповнилося 8 років. Установа 23 липня відзначила свою чергову річницю, хоча історія її заснування розпочалася набагато раніше –з початку створення нашої республіки.

З часу становлення нашої країни цей орган зазнав кілька реорганізацій і навіть пережив факт ліквідації. З 1992 року це було Республіканське управління у справах молоді, спорту та туризму, потім – Комітет, який знову був реорганізований в Управління. У 2000 році його зовсім ліквідували й включили до складу Міністерства просвіти. Нова історія бере свій початок у 2013-му, коли в республіці створили окремий орган – Державну службу зі спорту ПМР. Це було зроблено з метою організації ефективної системи й структури виконавчих органів державної влади.

На сьогодні в Держслужбі трудяться 20 працівників фізичної культури та спорту. Усі вони – професіонали своєї справи. «Ви здатні швидко і чітко виконати будь-які поставлені перед нами керівництвом республіки завдання. Ваша благородна і нелегка праця заслужила повагу в суспільстві, вона вимагає найвищого професіоналізму, вміння приймати правильні зважені рішення, величезних душевних сил, мудрості, терпіння і самовіддачі», – зазначив у своєму адресному привітанні начальник Державної служби зі спорту ПМР В’ячеслав Соколенко.

За словами керівника структури, щорічно удосконалюється матеріально-технічна база спорту, розвивається мережа спортивних споруд, вводяться нові фізкультурно-оздоровчі комплекси для спортсменів, і що дуже важливо, – для людей з обмеженими можливостями здоров’я. Крім того, забезпечена стабільна й ефективна підготовка спортивного резерву, в республіці розвивається масовий спорт. Здійснюється також цілеспрямована робота з підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять серед населення. «Нині Держслужба працює згідно з затвердженою Концепцією розвитку та популяризації спорту в республіці на 2019–2026 роки. Виходячи з цього, всі муніципальні установи додаткової освіти переводяться у відання Державної служби зі спорту», – пояснив В’ячеслав Соколенко.

В урочистий день керівник структури звернувся зі словами привітання зокрема до тих, хто стояв біля витоків становлення і розвитку фізкультурно-спортивного руху Придністров’я, адже саме вони примножували наші славні спортивні традиції, попри всі труднощі та негаразди. Крім того, В’ячеслав Соколенко привітав усіх своїх колег зі святом і подякував за самовіддану працю: «Завдяки вам і вашим трудовим заслугам була закладена міцна основа наших нинішніх успіхів і перемог на міжнародних спортивних аренах. Ви та ваші вихованці тримаєте високу планку придністровського спорту, досягаєте великих перемог, ставите гучні рекорди, перемагаєте в нерівних сутичках із суперниками. Найбільш вагомі результати спортсмени демонструють у веслуванні, легкій атлетиці, плаванні, боксі та кікбоксингу. Протягом п’яти років на базі Республіканського центру олімпійської підготовки спортсменам, які подають надії, надається державна підтримка, яка дозволяє їм готуватися до змагань і Олімпійських ігор в оптимальних умовах».

Начальник Державної служби зі спорту ПМР наголосив, що попереду у відомства ще багато роботи з питань розвитку спортивної галузі.

Леся ПОТОЦЬКА.