Про пейзажну фотозйомку з вуст експертів

У Контактному центрі ПДУ ім. Т. Г. Шевченка зі взаємодії з Росспівробітництвом 21 липня відбулась онлайн зустріч з циклу «Кращі фотографи Росії». Коло інтересів конференції об’єднало експертів з різних куточків світу.

Придністровські фотографи, що представляють друковані видання та інформаційні агентства, поспілкувалися з російськими колегами Кирилом Уютновим і Катериною Васягіною – пейзажними фотографами Російського географічного товариства, членами Спілки фотохудожників Росії, учасниками еколого-просвітницьких проектів, які знімають дику природу Росії понад 15 років.

Кирило Уютнов і Катерина Васягіна поділилися досвідом організації фотоекспедицій, розповіли про незвичайні та складні зйомки, які траплялися в їхній практиці в заповідниках, національних парках і заказниках. На екрані фотомайстри продемонстрували знімки, зроблені в Бурятії, на Ямалі, Колимі, Камчатці, озері Байкал, Охотському морі.

Вітаючи учасників трансляції з різних країн світу, модератор заходу – радник керівника Росспівробітництва Нармін Ширалієва зазначила, що герої зустрічі зняли величезну кількість неймовірно красивих місць Росії. Їхні фотороботи – це справжні шедеври, які були відзначені на фотоконкурсах «Дика природа Росії» (National Geographic), «Найкрасивіша країна» (Російське географічне товариство), «Золота Черепаха», Global Arctic Awards.

«Фотограф і мандрівник К. Уютнов розповів про свою творчість, особливості пейзажної фотографії, експедиції, а ще поділився історіями своїх дивовижних кадрів. Сам він за профе-сією геолог. Колеги розповіли про незвичайні умови та складнощі фотознімання, які з ними траплялися в заповідниках, національних парках і заказниках. В одній з поїздок Кирило та Ка-терина зіграли весілля, а нам повідали цікаві історії, які супроводжували цю важливу подію», – поділився враженнями фотограф В. Кругликов.

Придністров’я на зустрічі представили фотограф республіканської газети «Приднестровье» Микола Феч, від інформаційного агентства «Новости Приднестровья» – Антон Волошин, фотокореспондент Валерій Кругликов, а ще екскурсовод і знавець внутрішнього туризму республіки Станіслав Котлинський. Фахівці не тільки поспілкувалися з експертами, але й поділилися власним досвідом один з одним. Вони жваво обговорили нещодавні фільмування, нові місця та різноманітні варіанти ракурсів зйомок.

Дар’я IЗЮМСЬКА.