Довгоочікуваний момент для дітей-сиріт

Заповітні ключі від квартир одержали двоє бендерчан. Вручення ордерів відбулося в рамках державної цільової програми з забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. Програма розрахована на тривалий період – з 2018 по 2027 рік.

Соціальна політика республіки – піклування про своїх громадян, а особливо про дітей-сиріт і тих, хто залишився без опікунів. Для них мама й тато – це наша держава. Як приклад, з 2018 року в Придністров’ї діє цільова програма, яка забезпечує цю категорію людей житлом.

Тільки в Бендерах за останні два роки у власні квартири вселилися 28 осіб. У 2021-му на придбання 5 квартир для дітей-сиріт у місті виділили понад 1 млн рублів. «Цього року ми закуповуємо чотири однокімнатні та одну двокімнатну квартири. Один ордер ми вже вручили, нині от – ще два. Сподіваємося, що найближчим часом передамо ключі від власного житла іншим громадянам, які залишилися на цей рік», –розповіла перший заступник глави держадміністрації м. Бендери з економічних і правових питань Людмила Шеленкова.

Катерині Кликич 23 роки, вона навчається в торгово-технологічному технікумі на кухаря-кондитера. На власне житло дівчина чекала 6 років і тепер готова переїхати у свою двокімнатну квартиру разом із маленьким сином. «Будинок розташований у мікрорайоні Ленінський, там все необхідне є поруч: дитячий садок, школа, магазини, аптека, лікарня – все, як я і хотіла. Мені перший раз запропонували квартиру в мікрорайоні «Сєверний», але я відмовилася, тому що був трохи невідповідний район для дитини. Мене почули, видали ось цю квартиру, спасибі велике. Мені дуже подобається, в будинку все є, заходь та живи, але в будь-якому випадку, я хочу зробити ремонт, облаштувати все для своєї дитини», – поділилася Катерина Кликич.

Георгій Вакула тільки мріє створити сім’ю: каже, що вже можна всерйоз задуматися над цим питанням, адже тепер у нього є власне житло. «Планую зробити там ремонт. Я досить довго чекав квартиру, дуже радий. Все-таки, коли маєш своє житло, то вже спокійніше і надійніше, можеш будувати якісь плани, заводити сім’ю. Гуртожиток – то зовсім інше, некомфортно з сім’єю там жити», – зазначив новосел Георгій Вакула.

Охочих одержати власне житло в рамках державної цільової програми на сьогодні тільки в Бендерах понад 100 осіб. На поточний рік запланована видача п’яти ордерів. «Це соціальна політика держави – розв’язання питань і вирішення проблем певної категорії громадян. Вручення ордерів – подія знаменна і для міста, і для людей, які сьогодні отримають ключі. Віднині вони можуть заселитися, будувати сім’ю і свою подальшу долю», – наголосила перший заступник глави держадміністрації м. Бендери з економічних і правових питань Людмила Шеленкова.

За період дії державної цільової програми власним житлом були забезпечені майже три десятки бендерчан. У цьому році квартири виділять ще двом громадянам

Оксана КРУК.

Фото ДА м. Бендери