Піклування про співробітників підприємств ЖКГ

Координаційна рада при Уряді провела чергове засідання.

На порядку денному розглядали питання виконання бюджету, норм антикризового законодавства, забезпеченості системи охорони здоров’я тощо. Окремо Олександру Мартинову доповіли про реалізацію програми пільгового кредитування на придбання житла для фахівців організацій енергопостачання.

Упроваджена Урядом на початку 2021 року, вона стала продовженням запропонованого Главою держави проекту, спрямованого на забезпечення власним житлом працівників бюджетної сфери.

Мотивацією залучення до проекту стала зокрема складна кадрова ситуація на підприємствах житлово-комунального господарства. Навіть підвищення заробітної плати, яке нещодавно відбулося завдяки зусиллям Уряду, не налагоджує її. Можливість придбання на вигідних умовах власних квадратних метрів стане успішним заходом для утримання на підприємствах молодих перспективних фахівців.

Згідно з останніми даними Міністерства економічного розвитку, для співробітників ДУП «Єдині розподільні електричні мережі» було виділено 10 квот. Підприємство вже підписало угоду про співпрацю в рамках реалізації програми пільгового кредитування з кількома банками. На чотирьох працівників подано клопотання до банку для отримання ними позики, три учасники проекту вже оформили проекти кредитних договорів.

«Забезпечення житлом громадян нашої республіки, працівників бюджетної сфери та інших категорій є частиною стратегії розвитку держави, затвердженої Президентом, –нагадав Голова Уряду Олександр Мартинов. – Це питання на особливому контролі Президента й Уряду, депутатів Верховної Ради. Прошу Міністерство економічного розвитку досить жорстко контролювати хід виконання цієї програми, тримати зв’язок не тільки з підприємствами, а й з банками, щоб цей механізм працював успішно»

Анастасія КАСИМ.