Найзеленіші та найчистіші місто, селище і село ПМР – 2021

Наприкінці квітня нинішнього року в Придністров’ї стартував огляд-конкурс «Найзеленіше і найчистіше місто, селище, село ПМР – 2021», який став уже традиційним. 

Заступник міністра сільського господарства та природних ресурсів республіки Людмила Пількова 27 квітня 2021 року провела в режимі онлайн-конференції перше засідання Республіканського організаційного комітету цього огляду-конкурсу.

Оргкомітет ухвалив рішення про те, що огляд-конкурс відбуватиметься з 1 червня 2021 року у два тури. І тур – відбірковий, на рівні міст і районів республіки, ІІ – республіканський.

Відповідно до вимог «Положення «Про республіканський огляд-конкурс» оргкомітет прийняв рішення здійснити нагородження за трьома номінаціями:

  1. Найзеленіше і найчистіше місто ПМР – 2021. У цій номінації переможець отримає 50 тисяч рублів.
  2. Найзеленіше і найчистіше селище ПМР – 2021. Тут переможцю дістанеться 25 тисяч рублів.
  3. Найзеленіше і найчистіше село ПМР – 2021. Переможець цієї номінації також отримає 25 тисяч рублів.

До початку першого туру в оргкомітет огляду-конкурсу надійшли заявки від восьми держадміністрацій міст і районів республіки.

І ось 22 липня міністр сільського господарства та природних ресурсів Єфимій Коваль у режимі онлайн-конференції провів друге засідання Республіканського організаційного комітету огляду-конкурсу, на якому розглянули підсумки першого туру і затвердили учасників другого. За звання «Найзеленіше і найчистіше місто ПМР – 2021» у другому турі братимуть участь 4 міста: Тирасполь, Рибниця, Дубоссари та Григоріополь.

У номінації «Найзеленіше та найчистіше селище ПМР – 2021» візьмуть участь селище Маяк Григоріопольського району та селище Первомайськ Слободзейського району.

У номінації «Найзеленіше та найчистіше село ПМР – 2021» змагатимуться село Чобручі Слободзейського району та село Мокра Рибницького району.

Головний спеціаліст Мінсільгоспу Олена Бойко пояснила, що під час оцінки населених пунктів експертна комісія особливу увагу приділятиме стану сміттєвих полігонів, очисних споруд, водозабірних пунктів, вигляду та упорядкуванню парків, скверів та інших зон відпочинку. Крім того, оцінюватимуться баланс озеленення і санітарний стан території населеного пункту, стан навколишнього середовища та атмосферного повітря.

На тому ж засіданні оргкомітет затвердив кошторис витрат другого туру огляду-конкурсу і склад республіканської експертної комісії, яка проведе експертизу представлених на огляд-конкурс матеріалів, а потім подасть свої пропозиції в оргкомітет для прийняття остаточного рішення про переможців огляду-конкурсу «Найзеленіше і найчистіше місто, селище, село ПМР – 2021»

Iгор ШЕВЧЕНКО.