Цікавий резидент проекту «Покупай приднестровское!»

На придністровському ринку продуктів харчування знайшли свою нішу й крафтові. Нагадаємо, що крафтові продукти виготовляють не на великому підприємстві (заводі або фабриці), а в майстерні, маленькими партіями за індивідуальними рецептами.

Фахівці в галузі виготовлення продуктів відзначають, що відрізняються вони від інших (оптових) більш високою якістю, насиченим смаком і натуральними інгредієнтами.

Місцевий виробник тушкованого м’яса «Рrозапас» Олена Дятлова раніше працювала головним бухгалтером. Усе в неї було, як у всіх: сім’я, кухня і велике бажання зробити своє перебування там максимально комфортним. До того ж, пропоновані в магазинах продукти не влаштовували її за якістю. Вона вважає, що, наприклад, в тушковане м’ясо кладуть не зовсім якісні інгредієнти. В її ж родині давно дотримуються правильного здорового харчування, стежать за цим, і тому вона купує продукти тільки високої якості. Якщо бере свинину, то жир обов’язково вирізає і залишає тільки м’ясо. «Краще з’їсти менше, та щоб це було корисно і в задоволення! Якось чоловік запитав мене, чи буду я користуватися автоклавом, якщо він його купить. Я не могла відмовитися від такої корисної речі», – розповіла Олена. Слід пояснити, що автоклав працює за принципом радянської пароварки, але ще й показує температуру, яку можна регулювати. Продукція обробляється парою і готується у власному соку, зберігаючи всі корисні властивості. От після цієї покупки й з’явилося виробництво «Рrозапас».

Цікаво, що готову продукцію Олена дегустує разом зі своєю сім’єю. Тим, що подобається їм, діляться з іншими. «Як сир, так і м’ясні та рибні консерви повинні настоятися не менш ніж тиждень. На кожній банці вказаний термін придатності, як правило, не менше року. Використовується індивідуальна кришка, що має спеціальний клапан, який під час вакуумного оброблення втягується. Будь-який покупець може взяти банку, і, якщо клапан не «грає», отже все нормально», – пояснила підприємець.

Закриті банки під вакуумом можна зберігати в простій шафі, а вже відкриті – в холодильнику. Олена завжди уважно перевіряє герметичність перед реалізацією продукції. «У моїх консервах тільки добірні м’ясо або риба, – запевняє вона. – Якщо йдеться про курятину, то використовую тільки грудинку, без кісток, без шкіри, без хрящів. Таке м’ясо можна споживати дітям і всім тим, хто стежить за своїм харчуванням».

На сайті ТПП «Покупай приднестровское!» повідомляється, що замовити продукцію компанії «Рrозапас» можна за номером телефону:

0 (777) 84529, а також в Instagram:

https://www.instagram.com/prozapas_pmr/

Роман ПЕТРИКIВ.