Фестиваль у Дубоссарах

Свято живої музики вже вшосте подарував дубоссарцям та гос-тям міста щорічний фестиваль «Jam session». Попри сьогоднішні реалії, взяти участь у ньому приїхали музиканти не тільки з нашої республіки, а і з Молдови та України.

Режисер місцевого БК Марія Василіу, яка виступила в ролі ведучої на фестивалі цього року, розповіла про те, що ідейним натхненником фестивалю є легендарний музикант (екс-учасник «Оризонт» і «Южный крест», колишній керівник ВІА «Nord») Юрій Богинський. Багато з учасників є його друзями, які приїжджають на фестиваль просто – по його дзвінку. «На жаль, через складнощі перетину кордону в карантинний час не всі змогли приїхати сьогодні на фестиваль», – каже сам Юрій. Та організатори не засмучуються, фестиваль відбувся, і досить успішно. Дійство тривало понад три години, однак глядачі не розходилися до закриття завіси. Учасників було достатньо, декому навіть довелося урізати свої виступи, щоб дати можливість представити номери іншим любителям.

Дубоссарський «Jam session» вийшов дуже «домашнім» і затишним заходом. Це був ніби концерт «для своїх», де зібралися і старі друзі, музиканти-професіонали, й молоді талановиті виконавці, яким глядачі з задоволенням підспівували й могли потанцювати.

За традицією, що склалася, концертну програму відкрив Муніципальний духовий оркестр під управлінням Леоніда Гарніша і його солісти Олена Опря, Степан Курка та Юрій Гамарц. Гості з Молдови, група «INTEGRO», зачарували глядачів віртуозним виконанням всесвітніх хітів груп «Scorpions» і «Queen». Своїми яскравими виступами також запам’яталися кишинівська група «Прогноз на завтра» і нова рок-група «Клич».

Олександр Дарієнко, Павло Драчинський та Сергій Азаров з України порадували неординарним звучанням, в якому вгадувалися фольклорні нотки.

Складні музичні композиції чудово виконали Володимир Сербін та Олександр Колоколов. Давно знайомий городянам Володимир Русаков подарував присутнім унікальні композиції у своєму виконанні.

Глибоко зворушили своїм виступом юні виконавці. Запам’яталися оригінальні, запальні й емоційні виступи солісток Олександри Тімотіної, Валерії Фролової, Олександри Долгушевої, Катерини Тельпіс. А підтримав прекрасну половину талановитий музикант, лауреат міжнародних музичних конкурсів Дан Васильєв.

Завершували фестиваль музиканти дубоссарської групи «NORD». Саме завдяки їм і стала можливою ця унікальна подія. Саме ці люди, які продовжують натхненно творити, здатні залучити й запалити своєю творчістю молодих обдарованих музикантів.

Організатори сподіваються у наступному році зібрати своїх однодумців, старих перевірених друзів та юних талановитих виконавців у черговий раз і провести фестиваль уже на новій сцені, яка будується в парку Енергетиків.

Дубоссарські музиканти нагадують, що ці літні музичні зустрічі рок-колективів, вокально-інструментальних ансамблів та виконавців різних років проводяться як данина пам’яті далеким часам музичної молодості та друзям-музикантам, що пішли в інший світ: Олегу Вишневському (клавіші), Юрію Грибеникову (гітара), Василю Урсу (соло і гітара), Сергію Іванову (гітара), Віктору Василенку (гітара), Сергію Толмачову (барабани), Віктору Кунецькому (клавіші), Віктору Чернякову (барабани) та багатьом іншим

Дмитро АКIНIН.

Фото з вiдкритих джерел.