Ялинка для дітей-інвалідів

Весело й насичено відзначили новорічні свята в Бендерах у Республіканському реабілітаційному центрі для дітей-інвалідів.

Новорічний карнавал розпочали Дід Мороз зі Снігуронькою дружнім хороводом навколо ялинки. Діти читали новорічні вірші, співали пісень про зимову пору року, танцювали.

Справжній новорічний фурор та неприкриту радість викликала у дітей поява на святі Голови нашого Уряду Олександра Мартинова. Разом з Прем’єр-міністром до дітей у гості завітали заступник Голови Уряду Олексій Цуркан, міністр  соціального захисту ПМР та праці Олена Куліченко, відповідальні працівники державної адміністрації Бендер. Для почесних гостей діти підготували й показали театралізовану репризу у віршах під назвою «Няня для Мишеняти». Наприкінці новорічного карнавалу Олександр Мартинов привітав дітей і вихователів зі святом і запевнив педагогічний колектив Центру, що наступного року держава зробить усе можливе, щоб умови праці вихователів стали кращими. Всі діти отримали новорічні подарунки.

У короткому інтерв’ю для ЗМІ директор Реабілітаційного центру Марія Іванова розповіла про особливості виховної роботи в Центрі, відзначила відповідальність і натхненність колективу педагогів-вихователів, щиро подякувала органам влади та опікунам дітей. Як повідомила Марія Дмитрівна, на сьогодні в Центрі перебувають 52 вихованці, серед яких – 29 дітей-сиріт. У закладі створено всі умови для навчально-виховного процесу, відпочинку та повсякденного проживання дітей з обмеженими фізичними можливостями.

 Петро   ТЕСЛЕНКО.