Державні послуги в режимі онлайн

Проект з переведення державних послуг і документообігу в цифрову форму успішно реалізується Урядом нашої держави.

За дорученням Президента цей напрям став одним із значущих векторів розвитку і модернізації республіки. Як просуваються справи у цій царині на поточний момент, у ході засідання Координаційної ради Голові Уряду розповів міністр цифрового розвитку Сергій Бабенко.

Важливо, що з 26 липня на Порталі активована послуга запису на вакцинацію від COVID-19. Вона відразу вибилася в топ, тобто вийшла на перше місце, стала найпопулярнішою. Лише за 5 днів через неї було подано 250 заявок. Залишаються затребуваними такі послуги, як надання виписки з державних реєстрів і довідки про несудимість.

Статистика свідчить про впевнене зростання кількості заявок на одержання державних послуг онлайн. Якщо в липні минулого року придністровці через Інтернет оформили 556 послуг, то у 2021 році – вже 865.

Збільшується і кількість нових користувачів Порталу. У липні поточного року зареєстровано 899 осіб, тоді як у 2020-му їх було всього 639.

Нині в розробці перебувають ще три послуги Міністерства з соціального захисту і праці. Дві з них вже проходять етап тестування. Незабаром вони будуть доступні на Порталі держпослуг.

Профільний міністр вважає, що графік цифровізації послуг, затверджений на 2021 рік, належить змінити. Наприклад, частину послуг Мінфіну варто перенести в план-графік наступного року. Це викликано тим, що податковими органами республіки проводиться експеримент з цифровізації діловодства індивідуальними підприємцями. В результаті цього процесу буде переглянутий регламент і порядок надання послуг. За пропозицією Мінцифри, послуги, які вибувають з графіка, замінять на послуги інших відомств.

Міністерство цифрового розвитку в липні поточного року підключило вісім нових учасників міжвідомчого електронного документообігу. До них потрапили й територіальні виборчі комісії

Уляна БОНДАРЧУК.