На головній ялинці Бендер

Так гарно вбраної лісової красуні в Бендерах ще не  було. Ось чому на новорічне свято в гості до головної ялинки міста в Палац культури імені П. Ткаченка прийшло так багато дітей з батьками. Майже всі хлопчики та дівчатка були в карнавальних костюмах. В очах кожного – очікування чарівної новорічної казки.

Рівно о 12-ій пополудні перший Президент Придністров’я Ігор Смирнов відкрив Президентську ялинку. Вітаючи присутніх зі святом, Ігор Миколайович щиро подякував батькам за те, що виховують таких гарних діточок. «Чарівних, казкових вам новорічних свят!» – побажав усім Ігор Миколайович і висловив надію, що в новорічну ніч у кожну придністровську сім’ю обов’язково завітає справжній Дід Мороз.

Казкову новорічну театралізовану виставу розпочала Глорія Хризантемівна – лісова красуня-квітка. Незабаром на сцені з’являються  інші головні герої: Квітка-семиквітка, Снігурка, Чортополох, Лобода Мухоморівна. І от навколо лісової красуні розгортається справжня новорічна драма. Цікаво, що активними учасниками новорічної вистави стають її глядачі. Діти та дорослі допомагають Снігуроньці побороти злі наміри хитрючої Лободи Мухоморівни й кличуть на допомогу Діда Мороза. Як не намагається Лобода Мухоморівна зіпсувати свято і не дати змоги засвітитися ялинці, Дід Мороз своїми добрими чарами все ставить на свої місця. Лісова красуня засяяла яскравими різнокольоровими гірляндами. Навколо неї починають водити веселі хороводи з піснями. Дід Мороз вітає дітей і дорослих з новорічними святами, вручає дітям казкові подарунки.

Так закінчується і водночас
триває новорічна казка,
в якій разом з усіма
взяв участь кореспондент
української газети «Гомін»

Володимир   ПУКЛІЧ.