Чудеса творять добрі серця

Новий рік – пора чудес. У них вірять і діти, і дорослі. Особливо ті, кому залишається тільки в чудеса і вірити. А ще – в доброту людських сердець і готовність оточення допомогти в складних життєвих ситуаціях, відгукнутися, поспівчувати, підтримати, іноді навіть словом і добрими вчинками. І дуже відрадно, що, не маючи можливості поки що допомагати нужденним матеріально, наша молодь, учні проймаються співчуттям і намагаються розфарбувати будні яскравими кольорами для діточок, які борються з фізичними недугами.

Так, напередодні Нового року в держадміністрації міста Рибниці та Рибницького району пройшов день дублера. Рибницькі старшокласники взяли участь у першій відкритій діловій платформі «Час жити. Цілі та смисли» в рамках заходів, присвячених республіканській акції «Знай Конституцію своєї держави».

Учасники ділової гри пробували себе в ролі керівників державної адміністрації. Побувавши у ролі дублерів, старшокласники ознайомилися з документообігом у державній адміністрації. Учні розглянули, зокрема, документ з Адміністрації Президента про надання допомоги маленькій рибничанці. 5-річна дівчинка з обмеженими можливостями здоров’я захоплюється малюванням і попросила подарувати їй кольорові олівці й альбом. Юні керівники ухвалили рішення не просто зібрати канцтовари, а подарувати їх дитині в новорічні свята, вбравшись у костюми новорічних персонажів.

І ось команда волонтерів Центру дитячої та юнацької творчості на чолі з Дідом Морозом та Снігуронькою відвідали Арину Юсько. Вони подарували Аринці не тільки альбом і олівці, про які просила дівчинка, а і м’які іграшки, книжки.

Дівчатко погано чує і носить спеціальний апарат, але, всупереч цьому, вірш гостям розповіла на одному диханні. Поспілкувавшись із дітьми, Дідом Морозом та Снігуронькою, вона почала розглядати подарунки, спробувала малювати новими олівцями в новому альбомі. Захопленню дитини не було меж.

За словами мами дівчинки Ольги Юсько, у три роки в Аринки виявили двосторонню приглухуватість, дитина не чула. Після операції, яку провели в Москві, слух повернувся.

«Операцію зробили у вересні минулого року. На сьогодні помітний суттєвий прогрес. До школи Аринка піде через два роки, і я впевнена, що за цей час ми зуміємо добитися хороших результатів. Донька буде добре розмовляти», – додала Ольга.

Щаслива мати подякувала школярам за те, що подарували її дитині казку. «Усе, що вона хотіла на Новий рік, збулося. Вона зараз сяє, а разом з нею і я», – поділилася Ольга Юсько.

Не менше радісних емоцій було й у тих, хто ці щасливі моменти подарував. «Навіть не думав, що можу так розчулитись. А ця маленька дівчинка була так задоволена подарунками, що ми були зворушені чи не більше за неї. Все-таки це приємно – робити дітей щасливими», – зауважив учень 11 класу Рибницької гімназії № 1 Кирило Тягульський. Його підтримав і однокласник Євген Фролов, який теж був сповнений почуттям задоволення і щастя.

Отже, саме такі моменти вселяють надію, що нинішні школярі, діставши практичний досвід прийняття відповідальних рішень ще під час навчання, зможуть у майбутньому стати гідними спадкоємцями справ своїх наставників. І бажання творити добро, бути для когось Дідом Морозом, Святим Миколаєм чи добрим чарівником стане рушієм їхніх подальших вчинків.

Влад   ПЕТРОВ.