Полювання дозволено

Терміни та порядок проведення любительського і спортивного полювання на польову та водно-болотну дичину в загальнодоступних мисливських угіддях республіки впродовж сезону 2021–2022 років встановило Міністерство сільського господарства і природних ресурсів ПМР.

Отже, з 14 серпня по 24 жовтня 2021 року вже можна буде пополювати на перепела. Дозволяється рушничне полювання, колективне полювання групами мисливців від трьох осіб, а також індивідуальне полювання з собаками.

У період з 14 серпня по 28 листопада дозволено рушничне полювання на диких голубів з підходу, із засідки та з застосуванням опудал.

З 16 жовтня по 28 листопада – рушничне полювання з підходу, з засідки (в тому числі з застосуванням опудал і манків) на куликів дозволених видів.

Починаючи з 16 жовтня поточного року й до 27 лютого 2022-го буде відкрито рушничне полювання з підходу, з засідки (в тому числі з застосуванням опудал і манків) на качок, гусей і пастушкових дозволених на відстріл видів.

У документі йдеться про те, що організація та проведення любительського і спортивного полювання на зазначені в наказі види мисливських ресурсів у Державному лісовому фонді Придністровської Молдавської Республіки, на відстані менше 50 метрів від земель Держлісфонду, а також в багаторічних насадженнях (садах і виноградниках) забороняється. Що ж стосується любительського і спортивного полювання на перельотах, то воно може проводитися тільки на кормових полях і за умови використання опудал.

На всі види дичини рушничним способом можна буде полювати тільки по суботах і неділях, полювати ж без рушниці, використовуючи тільки ловчих птахів – по четвергах і п’ятницях.

Паралельно дозволено відстрілювати небажані види, такі як вовки, лисиці, шакали, бродячі собаки та кішки, сірі ворони, великий баклан.

Наказ Мінсільгоспу зазначає, що полювання на всі види мисливських ресурсів дозволяється проводити з використанням мисливських собак (тільки з лягавими та спанієлями, а також з використанням ловчих птахів).

Організаційне забезпечення реалізації цього наказу покладається на Управління лісових і мисливських ресурсів Міністерства сільського господарства і природних ресурсів ПМР

Христина ЖУРАВЕЛЬ.