Феєрична перемога «Шерифа»

Сенсаційна перемога – столичний футбольний клуб 10 серпня на власному полі у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів переміг сербську «Црвєну Звєзду» з рахунком 1:0. Це дозволило нашій команді вийти у наступне коло змагань європейського футбольного клубного турніру.

Суперником тираспольчан стане загребське «Динамо».

Матч на головній арені спорткомплексу в Тирасполі між «Шерифом» і «Црвєною Звєздою» став матчем-відповіддю в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Перша гра в Сербії закінчилася нічиєю – 1:1. Тож саме зустріч у столиці Придністров’я мала б вирішити, хто пройде в плей-офф. Перемога дісталася тираспольчанам у важкому бою. Німецький арбітр роздав 8 жовтих карток протягом матчу, адже команди билися до останнього.

Все вирішив гол Арболєди: футболіст відправив м’яч у ворота суперників на додатковій хвилині першого тайму і змусив тисячі придністровців скочити з місць, а головне наблизив «Шериф» до заповітної мрії. «Думаю, що це була досить гарна гра – європейського рівня, не побоюся цього слова. Ми грали з сильним суперником, постійним учасником групових турнірів Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Ми впорались зі своїм завданням: добре проаналізували команду противника і зробили те, що повинні були зробити», – наголосив головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб.

Гра в Тирасполі стала суцільним ажіотажем. Трибуни були заповнені повністю, точніше, наскільки це було дозволено. З такою підтримкою у гостей практично не було шансів. Гра завершилася з рахунком 1:0 і серби повернулися додому без перемоги та путівки в плей-офф. «Це дуже тяжкий програш. Мені сумно, але я не розчарований, тому що у мене є мої хлопці. Відповідальність лежить на мені. Прикро перед уболівальниками й гравцями, тому що ми не йдемо далі», – зазначив головний тренер ФК «Црвєна Звєзда» Деян Станкович.

І зовсім інші емоції у тренера «Шерифа», адже перемога в Тирасполі на один крок наблизила команду та фанатів до великої мрії. «На мій погляд, якщо взяти гру в загальному, то ми більше заслуговували на перемогу, ми більше цього хотіли, забили гол, були й ще можливості. Я сьогодні можу назвати своїх гравців справжніми чоловіками, справжньою командою, яка билася за результат і має палке бажання пройти далі. Завдання мінімум ми виконали, але я дуже хочу потрапити, нарешті, в групу Ліги чемпіонів», – підкреслив Юрій Вернидуб.

За вихід в групу «Шериф» боротиметься з хорватським «Динамо» Загреб. Тираспольчани суперника знають добре – зустрічалися з цим клубом вже 6 разів. У плейофф перша гра відбудеться в Тирасполі 17 серпня. Матч у відповідь планується 25 серпня. Обидві зустрічі розпочнуться о 22:00

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото: http://www.fc-sheriff.com/