Футбольне свято

У Дубоссарах на міському стадіоні відбувся турнір з футболу серед дворових команд «Літо з футбольним м’ячем 2021». У турнірі взяли участь 6 команд, а це понад 60 дітей. Спортивна подія виявилася справжнім святом для них! Організувало змагання міське Управління фізичної культури, спорту і туризму.

«Манчестер Юнайтед», «Ліверпуль», «Атлетик», «ПСЖ», «Манчестер Сіті» – ні, це не Ліга чемпіонів, а дитячий турнір з футболу в Дубоссарах. Хоча за напруженням пристрастей змагання на міському стадіоні в Придністров’ї не поступалися престижному європейському турніру!

Як розповіли організатори заходу, згідно з регламентом, всі команди розділили на дві групи, де з кожної у наступний етап змагань виходили по дві команди. Наприклад, в групі «А» змагалися «Атлетик» (Нова Моловата), «Манчестер Юнайтед» (мікрорайон Великий фонтан) і команда «Реал» (мікрорайон  магазину «Зірочка»). У групі «Б» виступали: «Ліверпуль» (мікрорайон Лунга), «ПСЖ» (мікрорайон Магала) і «Манчестер Сіті» (центральний мікрорайон м. Дубоссари).

Кожна команда боролася самовіддано, що називається «до останнього», і намагалася забити більше голів супернику. Організатори зазначають, що всі поєдинки проходили в безкомпромісній боротьбі, відрізнялися впертим єдиноборством та красивими голами. У півфінал вийшли чотири команди: «Атлетик», «Ліверпуль», «Реал» і «ПСЖ». За підсумками ігор найсильнішими названі юні футболісти «Атлетики» та «Реалу».

У фінальній зустрічі кожна команда намагалася довести, що вона – найкраща в місті. Довгий час юнаки не могли відкрити рахунок, але все ж, у впертій боротьбі, переможець виявився. Отже, Кубок турніру «Літо з футбольним м’ячем» завоювала команда «Атлетик». Срібло у футболістів «Реалу», а бронза дісталася «Ліверпулю».

«Основними цілями турніру були: залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом, популяризація футболу серед молодого покоління, пропаганда здорового способу життя, а також – навчити юних дубоссарців правильно організовувати своє дозвілля. Особливо це важливо в канікулярний період», – зазначив начальник Управління фізичної культури, спорту та туризму м. Дубоссари Володимир Власов.

Переможці та призери змагань отримали спеціальні нагороди, крім того, в кожній команді були відзначені й кращі гравці турніру: воротар, захисник, півзахисник та нападник. Кращий гравець змагань – Андріан Явиця

Марія КРАВЕЦЬ