Уперше в республіці

У Дністровську відбулась яскрава літня подія – змагання з плавання на відкритій воді «Dnestrovsk Swim 2021». Залучитися до спортивного свята наважилися близько 70 осіб з різних міст Придністров’я, а також з Кишинева і Бєльць – це професіонали та любителі.

Придністровське море – Дністровський лиман, він став улюбленим місцем дозвілля багатьох людей. Особливо тих, хто любить активний відпочинок.

Уміння плавати, спеціальні окуляри та шапочка, а також індивідуальний буй, з яким необхідно долати дистанцію – це все, що необхідно кожному, хто вирішив взяти участь в літньому змаганні на відкритій воді. «Однією з головних умов змагання було не втратити буй, тому що, в першу чергу, це стосується безпеки: якщо людина втомилася під час подолання дистанції, їй допоможе буй. Другий момент – завдяки буям, групі рятувальників легше контролювати учасників змагань з відстані 50 метрів», – пояснив організатор «Dnestrovsk swim 2021» Ігор Боагій.

Учасники заходу змагалися у двох дистанціях – 400 та 1 500 метрів. Подолати їх необхідно було за півгодини. Валерій Вдовін професійно займається плаванням. Для нього проплисти більше п’яти кілометрів у басейні – це звична справа, а от у відкритій водоймі він змагався вперше. Для себе вибрав дистанцію в 400 метрів. «Вода хороша, мені було легко плисти тільки перші 200 метрів. Після повороту почали забиватися руки, ноги просто заніміли. Однак я включив своє друге дихання і приплив першим», – поділився враженнями учасник «Dnestrovsk swim 2021» Валерій Вдовін.

Серед учасників запливу і сім’я Іванкових – Ігор та Ельвіра. Подружжя звикли завжди підтримувати одне одного. Колись Ігор професійно займався спортом – плаванням – потім кинув і почав набирати вагу. Тоді Ельвіра наполягла: запропонувала продовжувати вести активний спосіб життя. Чоловік і дружина є постійними учасниками різноманітних змагань на воді. «Це активний відпочинок, в першу чергу. Пасивне проведення часу – лежати на пляжі та загоряти – це не для нас, нам це не підходить. Ми брали участь у запливі на 5,5 км

і було дуже здорово. По-перше, це подорож, нові враження, багато друзів, нові місця. Ну і плюс ще драйв. Ми дуже вдячні придністровським організаторам, що вони провели цей заплив. Тому що це як промінчик світла для нас, ексклюзив такий. У нас багато емоцій. Ми беремо участь всією сім’єю, оскільки плавання – це те, що об’єднує нашу сім’ю, це наш спільний інтерес, ми завжди разом подорожуємо, разом пливемо на змаганнях поруч»,– поділилися своїми враженнями учасники запливу «Dnestrovsk Swim 2021» Ігор і Ельвіра Іванкови.

Спортивний захід на відкритій воді в Придністров’ї провели вперше. Однак, організатори наважилися продовжити: вже в неділю, 15 серпня, відбудуться змагання з триатлону – учасникам потрібно буде проплисти, пробігти та проїхати на велосипеді певну дистанцію

Марія КРАВЕЦЬ.