Придністров’я – спортивне

У республіці завершився чемпіонат з пляжного волейболу. У змаганнях брали участь 17 жіночих і 18 чоловічих команд. Серед переможців та призерів – представники клубу «Динамо» МВС ПМР.

Захопливий, непередбачуваний та сповнений інтриги – таким видався перший чемпіонат Придністров’я з пляжного волейболу. Поміж учасників –понад три десятки команд. «Ми дуже задоволені цим чемпіонатом, це перші проведені за довгий час змагання під егідою федерації волейболу ПМР. Вони вдалися на всі сто відсотків: ми спостерігали загострення пристрастей, емоцій – це був справжній спорт! Багато було й учасників: 17 жіночих і 18 чоловічих команд. У ході трьох етапів визначилися фіналісти. В цілому, ми дуже задоволені проведеним турніром», – зазначив президент федерації волейболу Придністров’я Роман Яцков.

У фіналі чемпіонату серед жіночих команд зустрілися два представники клубу «Динамо». З результатом 2:0 (21:16, 21:16) перемогли Олена Леонтьєва та Юлія Павлова. «Ми старалися виграти цей чемпіонат, тим більше, він проводиться вперше в республіці. Для нас це дуже престижно, ми доклали всіх зусиль для цієї перемоги й дуже щасливі», – поділилися своєю радістю володарки золотої медалі чемпіонату. А срібні нагороди змагань дісталися Ірині Касаткіній і Валерії Туртурика.

Серед чоловіків чемпіонами стали волейболісти команди СКА – це Данило Козловський і Максим Шалар з Бендер. «Дуже важко, начебто за підсумками двох партій рахунок був 2:0, але всі партії були бойовими. Спочатку програвали в другій партії, але поступово вдалося вирівняти рахунок, а все вирішив кінець гри», – жваво ділилися своїми враженнями чемпіони. До речі, вони є професійними гравцями класичного волейболу. Спортсмени розповіли журналістам, у чому складність гри саме на піску. «Різниця між класичним волейболом і пляжним відчувається істотна. У нашій команді грає 6 чоловік, тут – всього тільки двоє й обидва повинні бути сильними гравцями, завжди страхувати один одного. Ще плюс потрібно звикати до піску, тут важче рухатися», – розповіли спортсмени. Вони також підкреслили, що в пляжному волейболі є новачками, та удача їм посміхнулася: відразу вдалося домогтися перемоги. «Ми вперше граємо у пляжний волейбол, всього місяць тренуємося і виграли чемпіонат Придністров’я. Звичайно, це важко, але ми дуже раді», – відзначили переможці.

Бронзову медаль чемпіонату серед чоловіків завоювали динамівці Дмитро Бошняга і Данило Дидорчук. Серед жіночих команд третє місце посіли також представники клубу «Динамо» Ірина Митрофан і Ольга Бабій.

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото прес-служби МВС.