Виявили найсильніших

На базі столичної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву боротьби та боксу відбувся чемпіонат із самбо. Спортивний захід присвятили 30-річчю Збройних сил. Організатором змагань виступив спортивний клуб армії. До учасників чемпіонату з вітальним словом звернувся міністр оборони Олег Обручков.

Самбо – це, в першу чергу, самозахист без зброї. Свою майстерність у бойовому мистецтві в ході чемпіонату показали 11 команд, які змагалися в семи вагових категоріях. «Ви щодня віддаєте цьому виду спорту частину себе, і сьогодні зможете застосувати свою майстерність на практиці, перевірити свої сили з рівними суперниками. Без суперництва не обійтися – такі правила спорту», – зазначив міністр оборони Олег Обручков, звертаючись до учасників змагань.

Самбісти виступали одночасно на двох килимах. Спортсменам необхідно було набрати найбільшу кількість балів у сутичці. Учасники чемпіонату демонстрували свої коронні прийоми, володіння технікою кидків, витривалість і волю до перемоги. «Під час сутички були цікаві моменти, які дозволяють багато чому навчитися. Що сильніший суперник – то більше досвіду ти набираєш. Усе залежить від того, яка сутичка: чим напруженіша, складніша, то більше сил віддаєш, а досвіду набуваєш. Для мене як новачка в цьому виді, це було наукою, певною школою. Тому що мої суперники були сильними, але мій вишкіл, який я здобув у спецназі, дозволив мені перемогти», – зазначив один з фіналістів чемпіонату.

У Збройних силах Придністров’я самбо почали стрімко розвивати та культивувати з 2017 року. Для військовослужбовців це не просто вид спорту, а необхідні навички для самооборони. «Ми проводимо вже четвертий чемпіонат. Військовослужбовці, які сьогодні борються, виступають нині хто другий, а дехто й третій раз. Є й молоді хлопці, які були призвані до армії в цьому році. Вони вже захищають честь своїх військових частин. Для них проводиться заняття на постійній основі, що дає свої результати. Цей вид спорту включає елементи, які потрібні військовослужбовцю, щоб повною мірою виконати поставлені завдання. Попри те, що тільки цього року цей вид спорту увійшов до програми Олімпійських ігор, я думаю, що він заслуговував цього давно. Самбо є на сьогодні найбільш серйозним, красивим і дієвим видом єдиноборств. Ми культивуємо цей вид спорту вже багато років, це ціла система. Починаючи від підготовки інструкторів, які організовують заняття і працюють безпосередньо з особовим складом», – наголосив міністр оборони Придністров’я Олег Обручков.

За результатами змагань переможний кубок завоювали самбісти армійського спецназу. На другому місці розташувалися представники Військового інституту Міністерства оборони. Ну, а бронза дісталася спортсменам військової частини № 40896. Переможцям і призерам вручили почесні грамоти

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото з сайту МО ПМР.