Збільшується в обігу кількість банківських карт

За даними Придністровського республіканського банку, до 1 серпня нинішнього року загальна кількість банківських карт перевищувала 294,5 тисячі, що більше за липень на 1,2 %.

 Рівно три чверті від цієї кількості є активними. Фізичним особам в Придністров’ї належить трохи більше 284 тисяч банківських карт.

Як зазначається в огляді Центробанку, в липні за допомогою платіжних карт було здійснено понад 1,875 млн безготівкових операцій під час оплати товарів і послуг. Це на 5,3 % більше, ніж у червні, і майже на 50 % більше в порівнянні з липнем 2020 року. Сектор безготівкових операцій демонструє, таким чином, досить помітне зростання.

Сумарний обсяг коштів, задіяних у безготівкових розрахунках, склав у липні 232,2 млн рублів, а середній чек однієї безготівкової покупки – 123,8 рубля.

Значна частка операцій, що здійснюються за допомогою банківських карт, відбуваються у двох великих містах Придністров’я – Тирасполі та Бендерах.

«Міська інфраструктура є більш розвиненою як з точки зору наявності торговельних точок, оснащених POS-терміналами, так і за концентрацією офісів кредитно-фінансових організацій. Поступовому розширенню фінансової доступності у сільській місцевості сприятиме запуск мобільних офісів банків», – зазначають автори огляду Придністровського республіканського банку, додаючи, що в кінці липня поточного року Придністровський Ощадний банк вже анонсував початок роботи двох мобільних відділень