Час відкривати «МИР»!

Росія вивчає можливість приєднання Придністров’я до російської національної платіжної системи «Мир».

Голова Центрального банку Російської Федерації Ельвіра Набіулліна, виступаючи на Міжнародному фінансовому конгресі в Санкт-Петербурзі, заявила, що завданням Центробанку на найближчі роки стане організація прийняття карт «Мир» на просторі Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС).

Коментуючи перспективи такого розвитку, глава Національної системи платіжних карт Володимир Комлєв зазначив, що вивчається можливість співробітництва з прийняття російських карт у Придністров’ї, Ірані та Об’єднаних Арабських Еміратах. «Ми дійсно розуміємо, що в них є інтерес до нас. Ми вивчаємо нині, у чому він полягає, дивимося, які можливі формати, якщо вони можливі, якщо інтерес збережеться. Це все ще дуже умовно», – сказав Володимир Комлєв.

Він уточнив, що розглядаються ті країни, де є значна кількість російських громадян, зокрема інтенсивний туристичний потік. Переговори також ведуться з Туреччиною і Таїландом, а з Вірменією вже налагоджено взаємне прийняття національних карток.

Нагадаємо, національна платіжна карта «Мир» створена за державної підтримки для зручності клієнтів російських банків. «Мир» відповідає світовим стандартам безпеки й не залежить від зовнішніх факторів. Карта дістала свою назву і логотип у результаті всеросійського голосування.

Дмитро   МАТВЄЄВ.