Тираспольський «Шериф» розгромив «Динамо» Загреб – 3:0

У першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів ФК «Шериф» розгромив чемпіона Хорватії.

Зустріч відбулася на стадіоні в Тирасполі та завершилася з рахунком 3:0. На 45-й хвилині перший гол у ворота «Динамо» Загреб забив Адам Траоре. Перевагу команди збільшив Дімітріс Коловос. На завершення зустрічі Траоре оформив дубль. Гра у відповідь відбудеться 25 серпня в Хорватії. У тираспольської команди є історична можливість вийти в груповий етап Ліги чемпіонів.

Небувалий ажіотаж навколо тираспольського клубу «Шериф» – європейські видавництва тільки й говорять про сенсаційну перемогу чемпіона Молдови над хорватським «Динамо» Загреб. Більшість експертів робили ставки на суперника «жовто-чорних», саме їх вважали фаворитами цієї зустрічі. Проте, в столиці Придністров’я у команди-супротивника все пішло не за планом. З перших секунд тираспольські футболісти показали, хто тут господар.

Однак, про все по порядку. Перша гра раунду плей-офф у Тирасполі стала для придністровців та й загалом для молдавського футболу, дійсно, історичною. На головній арені всюди – атрибутика Ліги чемпіонів, перед стартом у столиці Придністров’я пролунав легендарний гімн Європейського турніру.

Трансляція матчу велася в 50 країнах світу. Вся увага була прикута до цієї, як виявилося у підсумку, унікальної зустрічі.

На матчі «Шериф» – «Динамо» Загреб працював суддя категорії «ТОП» – рефері з Туреччини – Джюнейт Чакир. Світову популярність арбітру приніс фінал Ліги чемпіонів у 2015 році між «Барселоною» і «Ювентусом». Уперше в Тирасполі на матчі «Шериф» – «Динамо» працювала система ВАР. Історична подія і для всього молдавського футболу. Привід звернутися по допомогу відео в асистента з’явився вже на 17-й хвилині матчу: момент у штрафному майданчику хорватської команди, є припущення, що захисник «Динамо» зіграв рукою. Щоправда, турецький арбітр не підійшов подивитися момент на екрані ВАР, Джюнейт Чакир слухав відео асистента і рішення суддів – пенальті немає.

«Шериф» тримав у напрузі своїх гостей протягом усього матчу, здавалося, що хорвати навіть розгубилися. Футболіст «Шерифа» Адам Траоре й зовсім приголомшив гравців «Динамо» Загреб під самий кінець першого тайму: забив «гол в роздягальню». Остаточно тираспольський клуб розібрався з гостями з Загребу у другому таймі – Адам Траоре та Дімітріс Коловос забили ще по одному м’ячу у ворота суперників.

Феєрична перемога «жовто-чорних» вимусила не спати всю ніч вболівальників нашого футболу. Раділи всі, атмосфера була казковою, не залишився осторонь від цієї грандіозної події і Глава держави Вадим Красносельський – він теж був свідком цього легендарного поєдинку. «Я завжди присутній на матчах і радий, що так вийшло. Хочу побажати гравцям досягти результату і вийти в Лігу чемпіонів», – зазначив Президент.

Після історичної перемоги в Тирасполі головний тренер «Шерифа» вже готується одразу до наступної битви – цього разу в Хорватії, розслаблятися немає часу та приводу. «На полі я побачив дійсно команду – команду, про яку можна мріяти. Я говорю про футболістів «Шерифа». Всі хлопці до єдиного виглядали досить пристойно. Це була фантастична гра у виконанні як клубу «Шериф», так само і «Динамо» Загреб. Я радий, що ми здобули перемогу, але потрібно швидше про неї забувати та готуватися до наступної гри в Загребі 25 серпня. Тоді вже можна буде про щось говорити. Нині ми зробили тільки один крок, а потрібно довести справу до кінця», – розповів журналістам у післяматчевій пресконференції головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб.

Матч у відповідь відбудеться в Загребі 25 серпня. Футбольному клубу з Тирасполя залишилося зробити ще один крок до заповітної мрії – перемогти! Адже це вихід у груповий етап Ліги чемпіонів, це рівень головних клубів Європи – таких як «Реал», «Барселона» і «ПСЖ»

Леся ПОТОЦЬКА.

Фото прес-служби ФК «Шериф  «.