Все для розвитку спорту

У республіці реконструюється безліч спортивних об’єктів, поміж яких і Рибницька гребна база. Поліпшити умови для спортсменів доручив Президент Вадим Красносельський.

У Придністров’ї на сьогодні функціонує 31 установа спортивної спрямованості та 13 республіканських спортивних федерацій. Матеріально-технічну базу фізичної культури республіки становить 291 будова: 7 стадіонів, 189 спортивних залів, 3 плавальних басейни, 85 площинних спортивних споруд і 7 веслувальних баз. Глава держави звернув увагу на необхідність подальшого розширення мережі спортивних об’єктів, особливо крокової доступності з тим, щоб можливість долучатися до масових видів спорту була у жителів кожного населеного пункту Придністров’я.

Споруда, де нині розташовується Рибницька гребна база, була побудована в далекому 1974 році й давно потребувала ремонту. Раніше в ній містився річковий, а потім автовокзал. Вона не мала приміщень необхідної структурної спрямованості, тому будівлю необхідно було облаштувати по-новому, відповідно до потреб спортсменів. Як зазначив Вадим Красносельський, під час чергової планової інспекції спортивної інфраструктури міста, враховуючи чимраз більший інтерес рибничан до водних видів спорту, база для проведення тренувань і змагань повинна бути гідною.

У рибницькій секції веслування тренується понад сто спортсменів. Як керівництво і тренерський склад, так і самі юнаки, що займаються веслуванням, дуже раді тому, що на базі триває ремонт. І вже зовсім скоро умови для занять їхнім улюбленим видом спорту значно поліпшаться.

Як розповіла виконуюча обов’язки директора бази ММУДО «ДЮСШ м. Рибниці» Людмила Шиман, на Рибницькій гребній базі вже замінили проводку, підвели воду, тинькують і шпаклюють стіни. Всі приміщення бази опалюватимуться. Також для зручності спортсменів змонтують душові та облаштують санвузли. Крім того, коштом Фонду капвкладень оновлюється фасад. На думку фахівця, ремонт закінчать орієнтовно через місяць.

Уже отримали моторний катер, який використовуватиметься для супроводу спортсменів під час тренувань, що, відповідно, підвищить безпеку на воді. Коли оновиться пірс, катер вийде на воду.

Начальник МУ «Управління фізичної культури та спорту Рибницького району та міста Рибниці» Маріана Головіна розповіла, що закуплені сучасні тренажери, серед яких два спеціалізованих –для веслування на байдарках і каное. По завершенні ремонту в будівлі їх установлять у новому тренажерному залі, що допоможе спортсменам у тренувальному процесі (особливо в зимовий період), і позитивно позначиться на їхніх спортивних результатах. Радує керівника і те, що на базі відкриють свій медичний кабінет.

Попри ремонтні роботи, юнаки не пропускають улюблені тренування і регулярно виходять на воду та виїжджають на змагання.

Днями команда міста взяла участь у чемпіонаті Республіки Молдова з веслування на байдарках і каное, який відбувся на гребному каналі в Бєльцях з 12 до 15 серпня. Рибничани завоювали дві золоті медалі, десять срібних і чотири бронзові. Два перших місця привезли дівчата: Катерина Русакова і Неллі Раілян, які здобули перемогу в класі К2 (байдарка-двійка) на дистанції 500 метрів.

Як підкреслив Вадим Красносельський, держава робить усе, щоб залучити громадян до фізичної культури та спорту, а це допоможе вивести придністровський спорт на новий рівень і створить міцну базу для розвитку спорту вищих досягнень

Дмитро АКIНIН.