Футбольні баталії в пам’ять великого діяча спорту

У Бендерах відбувся дитячий турнір з футболу. Спортивний захід присвятили пам’яті заслуженого діяча фізичної культури та спорту Молдавії, тренера і педагога Анатолія Делібалта.

Важливо відзначити, що подібні змагання серед дітей стали вже доброю традицією. Турніри пам’яті засновника бендерського футбольного руху проводяться вже кілька десятиліть.

Важливо оцінити заслуги діяча фізичної культури та спорту республіки Анатолія Делібалта, адже саме його вихованці грали в юнацьких збірних радянської Молдавії та навіть Радянського Союзу. А в далекому 1970 році юнацька футбольна команда під керівництвом Анатолія Делібалта утримувала головні позиції в чемпіонаті Молдавії.

На бендерському стадіоні «Шелковик» відбувся традиційний дитячий турнір з футболу, в якому брало участь 6 команд – 3 придністровських і 3 з Молдови. «У республіці, в місті зокрема, потрібно розвивати футбол і суддівство в тому числі. Завдяки таким турнірам, дитячим змаганням, які ми можемо для них організувати, юні футболісти здобувають ігрову практику та досвід. Надалі це допоможе їм стати професійними футболістами. Оскільки Бендери – місто велике, футболістів тут багато і спортивних об’єктів багато. Отже, треба їх потихеньку заповнювати, щоб діти залучалися до спортивного життя міста», – розповів головний суддя змагань Денис Борисов.

Учасниками футбольних баталій стали 78 юних гравців 11-12 років. «З кожним разом географія цих змагань стає все більш ширшою. Я знаю, що з цього турніру досить багато людей переходять у великий професійний футбол. Моє побажання вам, щоб ви успішно грали за нашу національну збірну», – зазначив директор СДЮШОР № 4 міста Бендери Микола Губа.

За підсумками змагань перше місце посіли господарі турніру – команда з Бендер. Друге місце здобули підлітки з Рибниці, а бронзу завоювали юні спортсмени зі Штефан-Воде (Молдова)

Марія КРАВЕЦЬ.