Президентська інспекція

Ремонтні роботи, розгорнуті в центральній частині Бендер, – на контролі Президента. Вадим Красносельський побував з інспекцією у своєму рідному місті. Там триває масштабна реконструкція. З ходом усіх робіт Главу республіки знайомив особисто мер міста Роман Iванченко.

Центральну частину Бендер не впізнати – всі дороги та тротуари перериті. Місто готують до масштабного перетворення. На головних вулицях ремонтують водогін, на тротуарах замощують плитку, дороги укладають асфальтом. Реконструкція триває уже кілька місяців, але самі городяни готові терпіти деякі незручності, адже скоро центр Бендер буде цілком оновлений.

Наприклад, сквер біля Палацу культури імені Павла Ткаченка. Там замість старого фонтану будуть два нових, загалом усю територію повністю ремонтують і облагороджують.

Повномасштабна реконструкція триває й по всій вулиці Леніна. На цій території теж все буде нове – і дороги, й пішохідна зона. На площі Визволення оновлюється сквер, на городян чекає нове яскраве освітлення. За словами підрядників, на завершення робіт знадобиться кілька тижнів. Оздоблення площі буде витримане в одній кольоровій гамі та орнаментальному оформленні

з вулицями, які ведуть до неї. До речі, Президента вже ознайомили з проектом. «Уявіть собі ці два парки, об’єднані одним задумом, а зверху будуть гірлянди, підсвічування. Передбачені також лавки – все в одному проекті. Це буде цікаве місце! Ми робимо все для себе, от я – бендерчанин, і сприймаю це, як своє. Я пам’ятаю, як тут все дитинство провів. Тоді був один час і всіх усе влаштовувало. Нині настав інший час, тож треба робити так, щоб людям подобалося тут жити», – зазначив у ході інспекції Вадим Красносельський.

Глава республіки також приділив увагу майданчику біля міської пошти, він зазначив, що ряди торгових об’єктів не повинні бути хаотичними. Місцевій владі Президент доручив організувати колективну зустріч з орендарями та дійти спільної думки щодо стилістики зовнішнього оформлення торгової зони.

Президент республіки в ході свого візиту до Бендер визначив терміни: всі роботи закінчити до кінця листопада. До речі, частину їх завершать вже до Дня Республіки. «Я прочитав цікаву фразу, що життя вимірюється не кількістю вдихів, а кількістю моментів, коли цей подих ти затримуєш від емоцій. Так воно і є: можна продихати й нічого не запам’ятати в житті. Оце все, що робиться в Бендерах, – воно викликає емоції», – зазначив Глава республіки.

Під час робочої зустрічі Вадиму Красносельському також доповіли про освітні заклади, розташовані в мікрорайоні Сєверний. Там на завершальній стадії перебуває ремонт у школі та дитячому садку.

Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото прес-служби Президента.