Переможцям X Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка

З нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України 24 серпня до Придністров’я завітали представники Посольства України.

Крім щирих привітань та добрих побажань українцям з нагоди свята, вони привезли також заслужені дипломи переможцям X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – нашим учням. Нагороди передано голові методичного об’єднання вчителів української мови та літератури м. Тирасполь Ользі Бурдужі.

Захід, який проводиться з 2011 року в Україні та поза її межами, добре відомий сьогодні в усьому світі. Щороку він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки та дівчата змагаються, виборюючи звання кращих знавців української мови та літератури.

Це справжнє свято знань, яке об’єднує навколо української мови талановитих учнів, студентську молодь, педагогів, батьків. Немає сумніву, що така масштабна подія сприяє вихованню у молодого покоління любові до української мови, підносить її значущість у світі. Придністровські учні та студенти також активно беруть у ньому участь, достойно представляють нашу республіку на міжнародному рівні.

Дипломи I ступеня отримали: Олена Воробйова, Кирило Кожухар, Надія Ботнаренко, Сергій Федоров.

Дипломами II ступеня нагороджено Руслана Бурдужу, Анну Гамоля, Вадима Кучука, Євгенію Митрополітанську, Ксенію Подрядову, Юлію Сабуцьку, Софію Скібенко, Євгена Штельмаха, Владислава Логвина.

Дипломами III ступеня відзначено Іллю Лозана, Ірину Гоша, Олексія Іванова, Миколу Романюка, Данила Валієва, Злату Цибульську, Дмитра Мандрабуру, Вікторію Медведь, Дарину Авшенюк, Станіслава Балана.

Усього серед учасників з Придністров’я, Білорусі, Польщі, Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Королівства Бельгії, Королівства Швеції було визначено 57 найкращих конкурсних робіт. Придністровські учні завоювали майже половину – 23 призових місця.

Завдання, які виконували учасники в межах конкурсу, були досить складні, але дуже цікаві. Найвище визнання здобули саме ті роботи, де молоді шевченкознавці демонстрували власне відчуття слова Шевченка, пропущене крізь своє юне серце та життєвий досвід.

Валентина ПОПОВА.