З’їзд журналістів Придністров’я

У Тирасполі 24 серпня відбувся з’їзд Спілки журналістів Придністров’я. Одним з основних питань порядку денного стали вибори нового голови та членів правління організації.

До участі у важливій громадській події залучилися: заступник міністра цифрового розвитку Максим Кравець, депутат Верховної Ради Руслан Гареєв, керівники республіканських ЗМІ, журналісти республіканських і місцевих видань Придністров’я.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять своїх колег, які пішли з життя за останні п’ять років.

Голова республіканської журналістської спільноти Наталія Воробйова у своєму виступі ознайомила з основними напрямками роботи організації за звітний період. Досить вагомими та важливими для діяльності творчої спілки слід вважати  проведені два конкурси професійної майстерності. У них взяли участь представники ЗМІ з усіх міст і районів республіки. На форумі переможці творчих змагань були відзначені дипломами.

Делегати з’їзду визнали роботу правління за 5 років задовільною.

Головний редактор газети «Слободзейские вести» Олег Настасенко звернув увагу делегатів на домінацію у сучасному світі ідеології. Як підкреслив відомий придністровський журналіст, вона забезпечує поступальний соціальноекономічний розвиток країн і регіонів. «У зовнішньому середовищі допомагає протистояти чужим державі ідеологіям. І, безумовно, в тому чи іншому вигляді присутня у всіх ЗМІ, стає їхньою найважливішою функцією».

Головний редактор газети «Приднестровье» Олександр Карасьов у своєму виступі наголосив, що професійний союз журналістів є важливим для захисту прав своїх членів. «Необхідно, щоб співробітники усіх ЗМІ відчували захищеність, могли дістати допомогу – і юридичну, і професійну. Щоб суспільство поважало статус нашої професії. Щоб було з ким, де і коли поговорити про свої проекти, ідеї, героїв публікацій. Союз в ідеалі мав би бути форумом, дискусійним майданчиком однодумців – професійних журналістів, які працюють, перш за все, на благо придністровського народу», – сказав Олександр Борисович.

На думку Олександра Карасьова, важливим завданням Спілки є залучення до її лав молодих співробітників ЗМІ, а також підвищення статусу журналіста та самої організації. Першочерговим завданням також є налагодження контактів з представниками журналістської спільноти Росії та інших держав.

У роботі з’їзду взяли участь 32 делегати. Вони й обрали новим головою Спілки журналістів Олександра Карасьова. Головний редактор газети «Приднестровье» висловив вдячність делегатам з’їзду за довіру. Він націлив колег на спільну злагоджену роботу заради успіхів загальної справи.

Для довідки: Олександр Борисович Карасьов народився 1950 року в Тирасполі, в сім’ї військовослужбовця. Має вищу філологічну та економічну освіту. Працював у комсомольських і партійних органах: секретар комітету комсомолу агропромислового об’єднання Тирасполя, інструктор ЦК комсомолу Молдавії та Тираспольського міськкому партії, секретар парткому міського Управління торгівлі.

У професійній журналістиці був літературним співробітником міської газети «Днестровская правда» і редактором газети «Труженик торговли». В останні роки очолював ДОУ СПО «Тираспольський технікум комерції».

Член Спілки журналістів СРСР і ПМР, член Спілки письменників Придністров’я, заслужений працівник народної освіти, член-кореспондент Міжнародної кадрової академії, ад’юнкт-професор Міжрегіональної академії управління персоналом м. Київ. Автор літературно-публіцистичних книг «Мрії збуваються», «Дідовий спадок», «Невигадані історії», «Яблучний спас», «Ходіння за чотири моря» та низки інших видань.

Володимир ДАНИЛОВ.

Фото з вiдкритих джерел.