Армійський спорт

У Тирасполі відбувся чемпіонат Збройних сил з настільного тенісу, присвячений 30-й річниці створення армії ПМР. Змагання проходили під егідою Республіканської громадської організації «Спортивний клуб армії».

Перед початком турніру майстер-клас володіння ракеткою військовослужбовцям показали відомі придністровські спортсменки Катерина Шмигановська та Ірина Русу, які є вихованками Дубоссарської школи настільного тенісу.

За словами заступника міністра оборони, члена правління РГО «Спортивний клуб армії» Олександра Донікова, спортивна організація функціонує з 2017 року. «З того часу була модернізована спортивна інфраструктура. У нас діють дві професійні команди з футболу та волейболу. Варто підкреслити, що нинішнього року наш волейбольний колектив уперше став чемпіоном Молдавії з волейболу. Ми намагаємося зберегти спортивний потенціал військовослужбовців, які займалися спортом до служби у Збройних силах ПМР. Важливо також розвивати спортивні навички наших громадян, які раніше не займалися спортом», – зазначив представник Міністерства оборони.

Спортивна робота у Збройних силах організовується з метою залучення військовослужбовців до регулярних занять фізичними вправами та спрямована на підвищення їхньої фізичної підготовленості, спортивної майстерності, а також на організацію дозвілля.

Керівник ГО «Союз бійців Народного ополчення» Юрій Мацебора відзначив важливість фізичної підготовки для офіцерів і солдат, які проходять службу у придністровській армії. «Фізична підготовка у Збройних силах необхідна для забезпечення гідного рівня фізичного розвитку, бойової готовності військовослужбовців, спритності у виконанні бойових завдань. У процесі фізичної підготовки формується, в першу чергу, сила, швидкість, витривалість і спритність, в подальшому – теоретичні знання та організаторсько-методичні вміння і навички», – сказав Юрій Опанасович.

Юрій Мацебора також зауважив, що на відміну від свого великого побратима настільний теніс не вимагає великих організаційних зусиль. Навіть у невеличких приміщеннях цілком можливо встановити стіл розмірами 152,5х274 см. Придбати ракетки та 40-міліметрові м’ячі, що більше нагадують кульки, теж не становить великих труднощів. Не дивно, що настільним тенісом захоплюється чимала кількість військовослужбовців і членів їх сімей. Важливо також, що ця спортивна дисципліна розвиває спритність, швидкість реакції та координацію.

Учасниця змагань, яка представляла Миротворчі сили ПМР зазначила, що настільний теніс вимагає багатогодинних навантажень, це перевірка не тільки швидкості реакції, але і міцності нервів. «Ніколи не треба здаватися, навіть коли в тебе мало шансів перемогти свого суперника. Наполегливі тренування обов’язково стануть запорукою ваших наступних перемог», – стверджує військовослужбовець.

На думку дівчини, зайняття спортом допомагають військовослужбовцям підтримувати свою фізичну форму.

Представник Військового інституту Міністерства оборони ім. генерал-лейтенанта Олександра Лебедя зауважив, що заняття настільним тенісом розвивають реакцію, допомагають контролювати рухи тіла. Також військовослужбовець упевнений у тому, що добре обрана так-тика обов’язково допоможе перемогти суперника у поєдинку.

Більшість учасників змагань упевнена в тому, що не слід зволікати, а займатися спортивними дисциплінами на власний вибір.

Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото прес-служби МО.