Придністровські веслярі на світовому п’єдесталі

Спортсмен із Придністров’я Андрій Ласкорунський став чемпіоном світу. Він виграв золото у Португалії серед юніорів до 19 років у веслуванні на байдарках і каное. Весляр завоював нагороду в складі збірної Росії в парі з Дмитром Мамицевим.

Андрій Ласкорунський – гордість Придністров’я. У складі збірної Росії спортсмен став найкращим на дистанції 500 м в байдарці-двійці та четвірці серед юніорів до 19 років.

Першість світу – 2021 з веслування на байдарках і каное серед юніорів до 19 років і спортсменів до 24 років відбулася в португальському місті Монтемор-у-Велью. Престижне змагання зібрало близько 700 молодих спортсменів з 56 країн світу. Учасники змагань боролися за медалі на дистанціях 200, 500 і 1 000 м в одиночках, двійках і четвірках, а також у змішаних екіпажах на дистанції 500 м.

Придністровець Андрій Ласкорунський перше золото завоював зі своїм напарником Дмитром Мамицевим. Спортсмени виявилися кращими у двійці на дистанції 500 м.

Ще одна найвища нагорода – у придністровця в байдарці-четвірці. Російський екіпаж на дистанції в 500 м переміг своїх головних конкурентів – веслярів збірної Іспанії.

Відзначимо, що збірна Росії, у складі якої виступав Андрій Ласкорунський, посідає друге місце в медальному заліку. В її активі – 8 золотих нагород

Леся ПОТОЦЬКА.

Фото IA «Новости Приднестровья».