Заповітний трофей «Тигини»

У республіці визначили переможця Кубка Придністров’я з футболу. Володарем трофею стала бендерська «Тигина», яка у впертій боротьбі вирвала перемогу у рибницької «Iскри». Принципова гра закінчилася з рахунком 2:1.

Ще недавно два придністровських клуби були суперниками в дивізіоні «А» чемпіонату Молдови. У бендерської «Тигини» нині не найкращі часи, вона покинула цей турнір, зате бере участь у першості Придністров’я.

Фінал Кубка відбувся на міському стадіоні в Бендерах. Принципова зустріч між «Тигиною» та «Іскрою» видалася гарячою та емоційною, оскільки глядачі стали свідками справжньої боротьби чоловічих команд. У матчі було все: два пенальті, червона картка, сутички гравців. «Абсолютно задоволений сьогоднішньою грою. Це був справжній фінал, я пережив, відчув усі ті емоції, за що весь світ любить футбол», – зазначив президент федерації футболу Придністров’я Павло Прокудін.

Уже до середини першого тайму рахунок був 1:1 і лише наприкінці матчу «Тигина» зуміла вийти вперед. Буквально через кілька хвилин арбітр призначив пенальті у ворота бендерчан. «Іскра» могла б зрівняти рахунок і ще поборотися за трофей, але гравець рибницької команди не реалізував цей шанс. Як підсумок – «Тигина» з Бендер стала володарем Кубка Придністров’я. «Можна сказати, що команда, практично, не була готова до цієї гри, але все-таки вольовими якостями й характером, і самовіддачею нам вдалося виграти. «Тигина» вперше завоювала Кубок Придністров’я», – розповів нападник футбольного клубу «Тигина» Євген Цивиренко.

Чемпіонат Придністров’я з футболу триває, залишилося зіграти ще 5 турів. До речі, за перше місце борються все ті ж команди – «Тигина» та «Іскра»

Марія КРАВЕЦЬ.