Старт до головного фіналу

Традиційний турнір «Шкіряний м’яч» уже вкотре об’єднав усіх юних футболістів нашої республіки в одну велику спортивну команду. За ініціативи Президента Вадима Красносельського він набув великої популярності серед юних гравців усіх загальноосвітніх закладів.

Не секрет, що футбол сприяє зміцненню здоров’я дітей, підвищує масовість дитячо-юнацького спорту, дає змогу виявляти талановитих футболістів. Наприклад, днями на центральному стадіоні Григоріополя відбулося офіційне відкриття відбіркового етапу Республіканського турніру «Шкіряний м’яч-2021». На урочистому спортивному святі були присутні: заступник глави держадміністрації м. Григоріополь і Григоріопольського району Валентина Ільєнкова, заступник голови Ради народних депутатів Григоріопольського району і м. Григоріополь С. Алієв, начальник Григоріопольського Управління народної освіти Наталія Гушан, начальник МЗ «Григоріопольське Управління зі спорту і туризму» Сергій Кутовий, директор МОЗ ДО «Григоріопольська ДЮСШ» Володимир Ковальов та інші зацікавлені особи. Гості привітали юних учасників з початком важливої спортивної події та побажали всім, окрім яскравих перемог, гарного настрою, щирого спілкування з друзями та багато позитивних емоцій і вражень.

Після символічного першого удару по м’ячу з центру поля, який здійснив наймолодший гравець В. Сефер’янц, футбольний турнір оголосили відкритим.

Цього року у відбірковому етапі бере участь 71 команда, зокрема 30 з них дівчачих. 613 осіб із 16 освітніх закладів міста та району розподілили в трьох зонах: Північній, Південній та Центральній. Змагатимуться юнаки й дівчата за трьома віковими категоріями: 5-6, 7-8 та 9-11 класи. Відбірковий тур завершиться 21 вересня. Спортивний азарт, професіоналізм та гаряче прагнення до перемоги допоможуть кращим командам вибороти право на почесне звання переможців і захищати честь району на республіканських змаганнях

Світлана КОНДРОВА.