Продемонстрували спортивну майстерність

На Кам’янському стадіоні «Октомбрие» відбувся турнір з волейболу, присвячений 30-й річниці створення Збройних сил ПМР. У змаганнях, організованих Рибницькою філією Спортивного клубу армії (СКА), взяли участь команди силових структур.

Для військовослужбовців, рятувальників, пожежників, міліціонерів і співробітників ще цілого ряду відомств, які стоять на варті правопорядку в країні, законних інтересів громадян, а нерідко – їхнього життя, хороша фізична форма – запорука успішного виконання посадових обов’язків. Прудкість, спритність, фізична сила у надзвичайних ситуаціях важать не менше, ніж знання та професійні навики. Тому в кожному силовому міністерстві фізкультурі приділяється велика увага. Співробітники обирають різні види спорту, а продемонструвати свою майстерність можуть під час міжвідомчих змагань. «Ми беремо участь у всіх подібних турнірах, які допомагають не лише виявити сильнішу команду, а і пропагувати здоровий спосіб життя. Нерідко Спортивний клуб армії виступає організатором товариських зустрічей, адже вони сприяють зміцненню дружніх зв’язків між силовиками, що працюють у районах і містах», – відзначив представник СКА Рибниці Олексій Гуцол.

Нинішня зустріч на волейбольному майданчику відбулася за круговою системою. Переможця належало визначити за найбільшою кількістю набраних очок. І тому кожен матч проходив у вельми напруженій боротьбі. У першій грі за перемогу боролися «СКА-Металург» і збірна команда пожежної частини (СВПЧ) та аварійно-рятівного підрозділу (АРП). Цікаво було спостерігати не тільки за колізіями на майданчику, а і за уболівальниками. Серед них майже у повному складі була сім’я Івана Унтури. Батько молодого рятувальника і дружина з семимісячним синочком не покидали стадіон протягом 5 годин, поки тривав турнір! «Ми, дорослі, всі займаємося спортом. І волейбол – одна з родинних ігор, наша пристрасть, – розповіла Аріна Унтура. – Сподіваємося, що і маленький Гнат стане вірним прихильником здорового способу життя. Сім’я для цього зробить усе можливе».

За третє місце вели боротьбу команди Кам’янського районного відділу внутрішніх справ і Олександрівської виховної установи, що є структурним підрозділом Державної служби виконання покарань Міністерства юстиції. «Підтримці спортивної форми співробітників РВВС приділяється постійна увага. Міліціонери з задоволенням культивують легку атлетику, боротьбу, футбол. А волейбольна команда у нинішньому складі грає менше року, – розповів Василь Мясковський, який тренує співробітників РВВС. – До турніру готувалися дуже відповідально. Після роботи обов’язково зустрічалися на міському стадіоні – благо, з минулого року тут з’явився сучасний волейбольний майданчик, тренуватися на якому велике задоволення». Невеликий ігровий досвід міліціонерів зіграв на руку співробітникам виховної установи, які й зайняли третю сходинку турнірної таблиці.

Друге місце вибороли волейболісти збірної СВПЧ – АРП. Їхню вперту боротьбу за лідерство організатори відзначили не лише дипломом, а і призовим м’ячем. «Тренуватимемося, щоб у наступній товариській зустрічі стати кращими!» – висловив думку колег капітан команди Вадим Кульчицький.

Кубок переможця турніру завоювала команда «СКА-Металург». Всупереч назві, в ній грають військовослужбовці не тільки з Рибниці, а і з Кам’янки. Один із них – Кирило Гордієнко. Ще під час навчання в загальноосвітній школі він велику увагу приділяв спорту. У рідному селі Хрустова відвідував секцію з волейболу, а в райцентр їздив займатися боротьбою. Ці види спорту і донині залишаються улюбленими. «Військовослужбовцям вистачає часу і на бойову підготовку, і на творчість, і на вдосконалення фізичної форми. Проводиться багато спортивно-масових заходів: спартакіади, чемпіонати з футболу, волейболу, самбо та інших видів спорту», – розповів Кирило про можливості, які є в сучасній армії

Ніна ПАНАЇДА.