Ще одна футбольна сенсація

Футбольна казка триває. Неймовірна перемога «Шерифа» над «Шахтарем» відбулася напередодні. Свідками історичної події стали мільйони людей. Тираспольчани продовжують дивувати Європу. Дивовижна гра закінчилася з рахунком 2:0.

«Я сьогодні дуже щаслива людина», – сказав на прес-конференції тренер «Шерифа» Юрій Вернидуб. Він уже встиг стати національним героєм. Дехто пропонує Президентові вручити нагороду українському фахівцю. «Давно заслуговує, я чекаю на подання», – наголосив Глава держави Вадим Красносельський.

Настав історичний момент на головній арені спорткомплексу «Шериф». На весь стадіон лунав гімн Ліги чемпіонів, а в центрі поля розстелилося справжнє полотно, нарешті не графіка, як було минулого матчу. Тираспольський клуб цього вартий. Від того, що відбувалося на екранах телевізорів, у кожного вболівальника по спині пішли мурашки. Після стартового свистка гра почалася, але, за правилами «Шерифа». Адама Траоре показав, хто тут головний, шикарним голом вже на 16-й хвилині матчу. Такого в молдавському чемпіонаті не побачиш. Справжній європейський рівень.

Не було б щастя, та нещастя допомогло: у другому таймі гравець «Шерифа» Дімітріос Коловос дістав травму. Грек залишив поле з бригадою лікарів, а на заміну вийшов Момо Янсане і забив другий гол. Як чудово! «Шериф» творить історію. Черговий клуб суперників залишає Тирасполь з прикрим почуттям. «У футболі завжди можна програти. Нам дуже не щастило, а «Шерифу», навпаки, пощастило. Якщо ми програли, значить, ми винні. Сильна команда не повинна пропускати такі голи. Гадаю, ми ще станемо сильною командою. Я впевнений, що, завдяки наполегливій роботі, ми можемо прогресувати», – зазначив тренер ФК «Шахтар» Донецьк Роберто Де Дзербі.

Поки тренер «Шахтаря» виправдовувався, Юрій Вернидуб приймав гучне «браво» від своїх уболівальників. «Хороша гра, хороший суперник, ми розуміємо, що граємо з постійним учасником Ліги чемпіонів. Розуміли їхню силу, але я знав також, що мої хлопці у швидкості та техніці не дуже їм поступаються. Радий за свою команду, що показала непоганий футбол. Ми вибрали правильну тактику, не дали шансів «Шахтарю» забити, а свої виходи з оборони в атаку використовували на «ура». Я сьогодні дуже щаслива людина», – підкреслив головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб.

До речі, до цієї зустрічі український наставник поставився серйозно: на стартовий матч групового етапу Ліги чемпіонів Юрій Вернидуб прийшов при повному параді. Вболівальники «жовто-чорних», можливо, вперше побачили його в елегантному костюмі. Тренер обіцяв навіть, що, в разі перемоги, зробить підкат у смокінгу. Щоправда, замість цього тренер став на коліно. Заради такої справи й костюма не шкода. «Сьогодні став на коліно, сказав хлопцям, що можу тільки виставити ногу, якщо ж зроблю підкат, то зламаю ногу. Вони мене пощадили. А так, коли команда виграє, що таке костюм? Це всього лише предмет, а той результат, який показують наші спортсмени, того вартий. Ми знайдемо гроші, щоб купити новий костюм», – сказав тренер придністровської команди.

«Футбольне диво» – так називали цього разу тренера «Шерифа» представники донецького «Шахтаря». До речі, пишаються та захоплюються українським фахівцем і в нашій республіці. Напевно, не залишилося жодного байдужого придністровця до футболу. Уболівальником був і Глава держави Вадим Красносельский. «Вболівав, звичайно, за наш «Шериф». Команда змусила суперника понервувати й побігати, провела дуже достойний матч. Грали на істинно європейському рівні. Перемога далася нелегко. «Шахтар» наполегливо володів м’ячем, часто цілився в наші ворота, змушуючи щоразу завмирати від напруги. Але тим цікавіше було спостерігати за боротьбою. Тирасполь підтвердив, що гідний Ліги чемпіонів», – написав Президент ПМР у своєму телеграм-каналі.

Тираспольський «Шериф» за підсумками першого туру лідирує в групі, випереджаючи імениті «Реал» та «Інтер». У наступному турі зіграють два лідери. На Сантьяго Бернабеу «Реал» Мадрид прийматиме «Шериф» із Тирасполя. Матч відбудеться 28 вересня

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото IA «Новости Приднестровья».