Центрвиборчкому ПМР виповнився 31 рік

31 рік тому, 11 вересня 1990 року, Тимчасова Верховна Рада затвердила постанову № 21 «Про обрання Центральної виборчої комісії з виборів народних депутатів до Верховної Ради ПМРСР».

На офіційному сайті ЦВК ПМР зазначається, що за 31 рік виборча система Придністров’я виконала скрупульозну, масштабну та ефективну роботу з розвитку демократичної виборчої системи та зміцнення основ конституційного інституту вільних виборів. Завдяки діяльності виборчих комісій, громадяни Придністров’я мають можливість вільно висловлювати свою позицію з найважливіших питань державного і суспільного життя, брати діяльну участь у формуванні виборних органів державної влади та місцевого самоврядування.

Центрвиборчком ПМР 11 вересня приймав вітання. У цей день особливі слова подяки лунали на адресу ветеранів, тих, хто стояв біля джерел формування першої легітимної влади нашої республіки .

Свої привітання з 31-ю річницею утворення Центрвиборчкому направили керівники держави.

Слова подяки направив Президент Вадим Красносельський:

«Шановна Олено Анатоліївно! Шановні співробітники ЦВК ПМР!

Прийміть мої вітання з нагоди 31-ї річниці з дня утворення Центральної виборчої комісії Придністровської Молдавської Республіки! Багаторічна системна робота Центрвиборчкому ПМР незмінно спрямована на створення умов для підвищення відкритості та прозорості виборчих процедур та реалізації конституційних виборчих прав громадян на високому професійному рівні. Упевнений, чітка і злагоджена організація робочого процесу, принциповий підхід, суворе дотримання вимог законодавства дають можливість вам і надалі ефективно працювати на благо Придністровської Молдавської Республіки. Бажаю вам успіхів у відповідальній праці, невичерпної енергії, міцного здоров’я, щастя і добробуту!»

Голова Уряду Олександр Мартинов зазначив, що «… саме завдяки ветеранам, тим, хто стояв біля джерел, наша країна практично з перших років могла проводити вибори та всенародні референдуми. Діяльність ЦВК завжди була спрямована на створення умов для підвищення відкритості та прозорості виборчих процедур, реалізації громадянами свого конституційного права – обирати й бути обраними».

Заступник Голови Верховної Ради Галина Антюфєєва написала у вітальному листі, що «… сьогодні, завдяки професіоналізму і злагодженій роботі членів Центральної виборчої комісії, вибори в Придністров’ї є максимально прозорими та демократичними».

Взаємодія ЦВК ПМР з молодими придністровцями, а також створення при ній молодіжної виборчої комісії – це ще один важливий напрямок у роботі органу. Для залучення молоді у виборчі процеси в нашій республіці створені всі умови. Таким чином виконується одне із завдань, поставлених Президентом перед Центральною виборчою комісією на 2021 рік, оголошений Роком молоді, – формування у них активної громадянської позиції та зміцнення довіри до проведених електоральних заходів.

Сьогодні, як і 31 рік тому, на Центральну виборчу комісію покладено особливу місію з реалізації та захисту виборчих прав громадян Придністров’я відповідно до основних положень Конституції нашої держави

Ганна ЛАЗАРЕНКО.