Щоб історія на вас не закінчилася

Прес-служба Президента ПМР повідомляє про те, що відбулася зустріч Глави держави з представниками придністровського козацтва.

Подія мала інформаційно-дискусійний характер. До участі в ній залучилися отамани ЧКВ і районних козацьких округів, а також керівники органів державної влади та управління. Вони обговорили з Президентом діяльність ЧКВ у питаннях охорони державного кордону ПМР, безпеки, збереження територіальної цілісності та підтримання обороноздатності країни, військово-патріотичного виховання, організації культурно-масових і спортивних заходів, взаємодії з козацькими організаціями інших держав, співпраці з освітніми установами.

На зустрічі тираспольський отаман виступив з ініціативою про створення етнокультурного комплексу «Козацький кіш». Він визначив суть проекту: створення на території Придністров’я козацького поселення в його історичному втіленні. Ініціатори впевнені в значущості такого об’єкту як для збереження і розвитку козацької культури, так і для залучення в країну туристів.

Облаштування історико-духовного центру на території Тираспольської фортеці – такою була ще одна пропозиція.

Говорили на зустрічі про творчий колектив «Черемушка» Будинку культури села Катеринівка (Кам’янський район). Його запропонували назвати «козацький». Вадим Красносельський таку ініціативу підтримав.

Запитували козаки керівника країни про внутрішню і зовнішню політику. Разом вони обговорили поставлені державою перед ЧКВ завдання і плани. «Ви повинні зберегти козацтво в Придністров’ї, щоб історія не закінчилася на вас, присутніх на цій зустрічі отаманах. Козаки –невіддільна частина народу Придністров’я», – сказав на завершення зустрічі Президент і наголосив, що козаки – захисники країни, тому для нього вкрай важлива тісна взаємодія і прямий контакт з представниками ЧКВ

Наталя СИНЯВСЬКА.

Фото прес-служби Президента.