Позачерговий IV з’їзд СПАПП

У столиці нашої республіки 16 вересня відбувся IV позачерговий з’їзд

Союзу промисловців, аграріїв і підприємців Придністров’я (СПАПП). Головним і єдиним питанням порядку денного було висунення нинішнього Глави держави Вадима Красносельського кандидатом у Президенти ПМР на новий електоральний термін.


Актовий зал заводу «Електромаш» вмістив 323 делегати, що представляють десятки підприємств і організацій республіки, а також почесних гостей. Поміж них були Голова Уряду Олександр Мартинов, віце-прем’єри Тетяна Кірова і Станіслав Касап, Голова Верховної Ради ПМР Олександр Коршунов і віце-спікер парламенту Галина Антюфєєва, глави держадміністрацій міст і районів Придністров’я.

Відкрив з’їзд президент СПАПП Юрій Чебан. У своєму виступі він зазначив, що за 5 років президентства Вадима Красносельського було зроблено досить багато. Проте, за його словами, має бути ще чимало роботи, яка продовжить позитивну динаміку в економіці, суспільно-політичній і соціальній сферах республіки. «Економіка і рівень життя почали зростати у 2017 році й активно розвиватися у 2018, 2019 і 2020 роках. Розроблено і реалізується дуже багато цільових програм. «У нас на сьогодні стабільна монетарна політика», – сказав він. – Від імені ради СПАПП, за дорученням членів ради СПАПП – керівників практично всіх підприємств, я звертаюся до з’їзду Союзу промисловців, підприємців і аграріїв з пропозицією підтримати на виборах кандидатуру Вадима Миколайовича Красносельського на посаду Президента Придністровської Молдавської Республіки на другий термін».

Потім на підтримку кандидатури чинного Глави держави виступили керівники промислових підприємств республіки, а також аграрії. Всі вони наголошували, що за останні роки держава більше уваги приділяє виробничникам. Це позитивно позначилося на розвитку підприємств. Завдяки програмам пільгового кредитування, розвитку меліоративного комплексу, дотаціям на молоко, субсидуванню купівлі нетелів, вітчизняні виробництва зростають, на прилавках магазинів більше придністровської продукції, збільшується і кількість робочих місць.

Генеральний директор ЗАТ «Квінт», депутат Верховної Ради ПМР Олег Баєв назвав Вадима Красносельського керівником, який поважає і підтримує трудівників, людей праці. «Я вдячний, що Ви підете на другий термін. І, звичайно, виноградарі, винороби Придністров’я підтримають Вас. Сьогодні Вам вручені перші накази. Але всі ці накази здійсненні», – сказав він.

З пропозицією висунути на другий президентський термін чинного Главу держави до делегатів з’їзду звернулися керівники й інших підприємств ПМР, зокрема голова виконкому Загальнопридністровського Народного Форуму Сергій Шерстюк. Деякі промовці навіть передали Вадиму Красносельському перші накази виборців. Під час голосування делегати з’їзду одностайно підтримали пропозицію ради СПАПП про висунення кандидатури чинного Президента для участі у виборах Глави нашої держави на другий термін.

На завершення форуму до присутніх звернувся Вадим Красносельський. Він подякував делегатам за надану довіру і підкреслив, що йому важлива підтримка кожного жителя Придністров’я. Президент нагадав усім присутнім про причини, що спонукали його балотуватися в Президенти 2016 року.

Він розповів про те, як був вироблений план стабілізації ситуації в політичній, економічній і соціальній галузях: «Ми пішли шляхом щільного діалогу з промисловцями, підприємцями, аграріями, громадянами. Завдяки такому злагодженому діалогу нам вдалося глибше й точніше зрозуміти проблеми, що існували, а найголовніше – знайти шляхи їх вирішення… Усе, що ми взяли зі спільних нарад, плюс народна програма Президента 2016 року увійшло в Стратегію розвитку Придністров’я, яка була затверджена на 8 років».

Вадим Красносельський зупинився на тому, яким чином протягом чотирьох років реалізується комплекс заходів, спрямований на поліпшення економіки, соціальної сфери, перетворення міст республіки та підвищення якості життя громадян. Глава держави зазначив, що досягнуті результати – спільна заслуга всього придністровського народу.

На цьому IV позачерговий з’їзд СПАПП закінчив свою роботу

Олександр ПЕТРЕНКО.

Фото прес-служби Верховної Ради.