Пастирський візит

13 січня 2018 року Архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава побував у Кам’янці з пастирським візитом.

«Радуйся! Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!» Різдвяна колядка пливла над парафіянами Успенського храму. Хор на криласі по завершенні богослужіння натхненно виконував гімни та піснеспіви російською, українською, молдавською мовами. Кожен твір знов і знов оспівував пришестя у світ Христа.

За церковними канонами різдвяні свята тривають одну декаду – доки їм на зміну не прийде Водохреща. У цю пору Архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава відвідав багато храмів у різних благочинних округах єпархії, об’єднуючи вірян спільною молитвою, терпляче вислуховуючи кожного, несучи слова втіхи та наставляючи на вірний шлях. Владика дотримується думки, що треба якнайчастіше зустрічатися з паствою: «Найголовніша турбота пастирів – стан сердець і душ людських. Я приїжджаю до своєї пастви, щоб віч-на-віч спілкуватися з народом православним». Спілкування це триває безперервно. У день пам’яті преподобної Меланії Владика поділив радість Святок із парафіянами Успенського храму в Кам’янці.

Разом із представниками духівництва з різних парафій Його Високопреосвященство відслужив Божественну літургію. А потім звернувся до парафіян з архіпастирським словом. Воно кам’янчанам вельми потрібно, адже вже багато років усім світом ми зводимо новий храм. Деколи на цьому великотрудному шляху охоплюють смуток і розчарування. Але православна віра знов і знов допомагає долати їх. І до 410-ліття Кам’янки будівництво планується завершити. «З Божою допомогою та підтримкою парафіян ми сподіваємося в престольне свято – 28 серпня – зустрітися в новому храмі за спільною молитвою», – повідомив клірик церкви Першої Пречистої протоієрей Дмитро.

13 січня, коли Архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава побував у Кам’янці з пастирським візитом, – особливий день. За старим стилем він завершує рік. І з нагоди Новоліття благості Божої Владика вручив маленьким парафіянам солодкі подарунки.

Тетяна   ГРИЦЮК.