Нагороди до професійного свята

У столиці Придністров’я на Республіканському стадіоні імені Євгена Шинкаренка відбулася церемонія нагородження спортсменів, тренерів і ветеранів спорту. Подія була присвячена до Дня працівників фізичної культури та спорту, який щороку відзначається третьої суботи вересня.


Представників спортивної спільноти привітала заступник начальника Державної служби зі спорту Неллі Телятинська. Вона оголосила вітальний адрес від імені В’ячеслава Соколенка, в якому зокрема зазначається, що фізична культура і спорт –значуща галузь життєдіяльності суспільства, а саме свято є особливим знаком визнання і поваги всіх людей, які свого часу обрали спорт як професію. Високими результатами наші спортивні діячі не тільки захищають спортивну честь, а й зміцнюють престиж нашої держави.

Медаллю «За трудову доблесть» відзначили Валерія Гросула – тренера-викладача з настільного тенісу республіканської СДЮШОР настільного тенісу (Дубоссари), а також Олександра Сарапулова – тренера-викладача зі спортивної акробатики Суклейської ДЮСШ.

Спортсмен-інструктор Республіканського центру олімпійської підготовки Андрій Ласкорунський був нагороджений медаллю «За відзнаку в праці». Відрадно, що він – вихованець В’ячеслава Соколенка – нещодавно став чемпіоном світу серед юніорів на байдарці-двійці та байдарці-четвірці.

Тренери з веслування на байдарках і каное Училища олімпійського резерву Ганна Беспалова і Василь Лупанов удостоєні звання «Заслужений тренер Придністровської Молдавської Республіки».

Звання «Майстер спорту» присвоєне п’ятьом членам волейбольного клубу «Динамо-Глорія» МВС. Представниці цього виду спорту вперше за всю спортивну історію Придністров’я удостоюються такого високого звання. Заслужені посвідчення від представника Адміністрації Президента ПМР Миколи Мицикова отримали Ольга Бабій, Ірина Касаткіна, Оксана Діденко, Олена Леонтьєва і Марина М’якініна.

Волейбольний клуб «Динамо-Глорія» при Міністерстві внутрішніх справ був заснований у січні 2019 року. До складу команди увійшли молоді, енергійні та амбітні спортсменки. Придністровський колектив став срібним призером чемпіонату Молдавії серед жіночих команд. Того ж року наші дівчата здобули перемогу в чемпіонаті ПМР з волейболу, вибороли срібні нагороди Кубка Молдавії.

У 2020 році пандемія внесла корективи й у спортивні плани. Ігри поновилися тільки нинішнього року. Хоча матчі проходили без уболівальників, наші спортсменки знову показали видовищну і напружену гру. У підсумку – знову срібні нагороди чемпіонату Молдавії.

За сумлінну працю спортивних діячів республіки відзначили званнями «Відмінник фізичної культури і спорту ПМР», «Майстер спорту ПМР», «Спортивний суддя Республіканської категорії» тощо.

За словами Миколи Мицикова, держава вкладає значні кошти в розвиток спортивної інфраструктури й сприяє залученню громадян до занять різними дисциплінами. «Придністровці цього року взяли участь у змаганнях світового рівня, зокрема в Олімпійських іграх у Токіо. Гідно змагалися Лілія Фіськович, Тетяна Салкуцан, Владислав Чеботар і Віктор Скворцов.

В іграх паралімпіади достойні результати показали Дмитро Лавров і Денис Раюл», –зазначив він і побажав атлетам успіхів у грядущих стартах

Володимир ДАНИЛОВ.

Фото автора.