Шлях до лідерства – у саморозвитку і в команді

На території молодіжного табору «Співдружність» 17 вересня відбулася зустріч найактивніших студентів ПДУ ім. Т. Г. Шевченка.

Через небезпечну епідеміологічну ситуацію програма заходу замість двох днів була реалізована за один, але дуже насичений. Змагальна частина полягала в протистоянні команд різних факультетів. За визначений регламентом відрізок часу необхідно було пройти 11 квестів. За допомогою карти зі спеціальними вказівками команди виконували різні завдання: метали дротики, перекидали мечі, грали в «крокодил», брали участь в інтелектуальних змаганнях, швидкісному бігу з фішками та в групових танцях.

У конкурсну програму входила також психологічна пригодницька гра «Шлях до лідерства», командна робота «Навігатор групи», круглий стіл «Модель випускника ПДУ» і бліц-вікторина «Я – громадянин, я – виборець!» Усі ці численні випробування спрямовані на саморозвиток, зміцнення згуртованості, відпрацювання практичних умінь відповідно до обраної професії.

Організатори заявили такі основні завдання школи активу на 2021 рік: передача досвіду молодому поколінню, створення сприятливої робочої атмосфери в колективах, формування діяльного способу життя.

Активні студенти зуміли проявити в цей день свої лідерські риси. Зустріч завершилася урочистим врученням грамот та пікніком студентів зі своїми кураторами.

Проаналізувала перебіг заходу та його результати проректор з молодіжної політики професор Валентина Єні: «У першу чергу хочу сказати, що взяли участь у щорічному заході школи активу надзвичайно діяльні й творчі студенти. Упевнена, що більшість із них надалі зможе стати лідером своїх академічних груп. Вважаю, що нам вдалося передати їм корисну інформацію щодо навчального процесу, познайомити між собою. Позитивне враження справили, звичайно ж, студенти старших курсів. Великий круглий стіл «Модель випускника ПДУ» дав нам інформацію про те, якими вони хочуть бачити себе в майбутньому, які особистісні цінності важливі для молоді нині. Цей день зарядив позитивом і наповнив усіх причетних атмосферою студентського життя. За 15 років подібні заходи вже ефективно зарекомендували себе. До нас уже почали надходити запитання від студентів про нові подібні зустрічі».

Своїми яскравими враженнями поділилася студентка 3-го курсу філологічного факультету, голова студентського активу Марія Барбус: «Подібні заходи я відвідую вже не вперше. Цієї осені діяльність школи активу була спрямована на згуртування факультетів і залучення студентів першого курсу до університетських заходів. Мені дуже сподобався психологічний квест «Шлях до лідерства». Під час численних ігор студенти 1-го курсу знайомилися одне з одним та зі старшим активом університету. Вони вчилися працювати в команді, чути й прислухатися до порад інших. Крім усього іншого, ми брали участь у двох вікторинах, спрямованих не тільки на перевірку знань студентів, а й на заповнення прогалин. Я рада, що, всупереч труднощам, пов’язаним з поширенням коронавірусної інфекції, захід відбувся і, звичайно ж, з дотриманням усіх правил безпеки. Навчання в університеті передбачає не тільки відвідування пар і виконання домашніх завдань, а ще й такі дружні зльоти, вечірки та веселощі».

Робота школи активу на базі молодіжного табору «Співдружність» дістала всебічну підтримку. Організатори вже обмірковують свою наступну зустріч зі студентами університету

Надія САМСОНОВА.

Фото з вiдкритих джерел.