Рибницька міліція відзначила ювілей

Напередодні 30-річчя заснування Рибницького відділу внутрішніх справ, 17 вересня, відбулась урочиста церемонія, на яку за традицією прийшли й ветерани ВВС.

Привітати правоохоронців з ювілеєм прибув міністр внутрішніх справ ПМР Віталій Нягу.

Кожен патріот республіки знає, що саме рибницькі міліціонери першими присягнули на вірність Придністров’ю, на відданість справі правоохоронця молодої держави. Їхній приклад наслідували й в інших містах ПМР. З тієї пори минуло 30 років. На згадку про цю подію біля стін Рибницького ВВС відбувся мітинг.

Віталій Нягу від себе особисто привітав колег і оприлюднив вітальний адрес Президента, в якому йдеться про те, що історія створення Рибницького ВВС нерозривно пов’язана з історією створення республіки, оскільки 30 років тому Рибницький відділ став першим, який перейшов під юрисдикцію ПМРСР, опинившись на передовій політичних подій.

У своєму привітанні Вадим Красносельський також підкреслив, що з моменту утворення відділ пройшов серйозний шлях вдосконалення і розвитку, але для рибницьких правоохоронців незмінним залишилося головне – відповідальність і готовність щодня забезпечувати безпечне життя громадян, зберігати вірність присязі, витримку і вміння перед лицем будь-якої загрози стояти до кінця в боротьбі за дотримання закону. Президент висловив подяку ветеранам: «…тим, хто стояв біля джерел, людям високої моральності, кмітливості, сили й характеру», а також побажав добробуту, процвітання, здійснення всіх планів, міцного здоров’я, родинного тепла та мирного неба над головою.

Після привітальних слів і поздоровлень, у пам’ять про співробітників органів внутрішніх справ, загиблих під час виконання службового обов’язку, відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку.

Під час урочистого заходу було оголошено про відзначення громадської організації «Союз ветеранів органів внутрішніх справ міста Рибниці та Рибницького району» державною нагородою – орденом Пошани. За багаторічну сумлінну службу та у зв’язку з ювілеєм ветеранам галузі були присвоєні чергові звання та вручені заслужені нагороди.

Вітальний адрес від Голови Верховної Ради ПМР Олександра Коршунова оголосив депутат Валентин Матвейчук. І ще багато привітань і добрих побажань пролунали на адресу ветеранів і нинішніх співробітників Рибницького ВВС.

Виступив перед колегами й легендарний в 1991 році начальник рибницької міліції, а нині генерал-майор у відставці Іван Фучеджі. Завдяки саме йому, як зазначав міністр внутрішніх справ, і був створений міцний фундамент для подальшого розвитку органів внутрішніх справ нашої республіки.

Звертаючись до присутніх, Іван Васильович сказав: «Шановні, дорогі мої соратники, мої друзі-першопрохідці. Я радий бути з вами сьогодні в одному строю. Минуло багато років. Ми посивіли, набрали на голову срібла. Президент заслужено нагородив нашу ветеранську організацію, першу з дев’яти в республіці, орденом Пошани. Ви заслужили це, нині рибницьке об’єднання ветеранів – це згуртований колектив». Він також підкреслив, що працівники Рибницького ВВС мають абсолютну довіру та повагу поміж жителів міста і району. Ветеран привітав друзів та соратників зі святом і сказав, що вони ще не один рік разом допомагатимуть молодим співробітникам охороняти громадський порядок та безпеку населення, а також виховуватимуть молодь.

Нагадаємо: Рибницький відділ внутрішніх справ був утворений 19 вересня 1991 року з 330 офіцерів, сержантів і рядових працівників, 303 з яких перейшли до лав новоствореної місцевої міліції

Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.