Громадськість ухвалила

15 січня в Рибниці відбулися громадські слухання. Заступник глави держадміністрації з економічних питань Сергій Палій ознайомив присутніх представників громадськості з проектом бюджету Рибницького району та міста Рибниці на 2018 рік.

Цьогоріч доходи передбачено в сумі 144 846 730 руб. Трансферти з Республіканського бюджету заплановано в сумі 36 922 350 руб. на забезпечення соціальних зобов’язань місцевого бюджету, субсидії з Республіканського бюджету в сумі 18 943 141 руб. – на розвиток дорожньої галузі. Граничний розмір видатків заплановано в сумі 222 439 231 руб.

До бюджету передбачається внести низку нововведень. Зокрема, це надання пільгових кредитів на термін до 5 років під 1 % річних вдовам захисників Придністровської Молдавської Республіки, які не взяли повторний шлюб, на придбання будівельних матеріалів, вироблених на території ПМР для будівництва домоволодінь, а також на придбання житла.

До переліку муніципальних планується ввести нову програму виконання наказів виборців міста та району на 2018 рік, яку формує Рибницька міська і районна ради народних депутатів.

Як і торік, бюджет району соціально орієнтований. Насамперед передбачено фінансування таких статей, як заробітна плата, утримання дитячих будинків, інтернатів, спеціальних (корекційних) закладів народної освіти, виплата матеріальної допомоги дітям-сиротам і дітям, які залишилися без піклування батьків та перебувають в організаціях, що забезпечують їх утримання, освіту і виховання, утримання дітей, які перебувають під опікою (піклуванням), придбання медико-фармацевтичної продукції, придбання харчових продуктів, поточний ремонт у разі аварійних ситуацій.

Задля забезпечення своєчасних виплат відпускних педагогічним працівникам у літній період планується щомісяця здійснювати накопичення фінансових коштів, починаючи з січня по травень 2018 року, з доходів (без урахування доходів, які мають цільову спрямованість).

Учасники громадських слухань одностайно проголосували за ухвалення проекту бюджету Рибницького району та міста Рибниці на поточний рік. Його буде затверджено на найближчій сесії міськрайради.

Влад ПЕТРОВ.