Футбол як фактор єднання молоді

У Тирасполі 4 жовтня стартував міський етап футбольних змагань «Шкіряний м’яч». У турнірі беруть участь 60 команд, які представляють навчальні заклади столиці Придністров’я.

На Республіканському стадіоні відбулась урочиста церемонія відкриття футбольного марафону. До спортивного свята залучилися: заступник глави держадміністрації міст Тирасполь і Дністровськ із соціальних питань Марія Пащенко, заступник глави держадміністрації з питань житлово-комунального господарства Геннадій Горох, начальник відділу реалізації державної політики в галузі спорту Державної служби зі спорту Василь Бурлак, начальник МУ «Управління з фізичної культури та спорту м. Тирасполь» Андрій Баданов, учасники змагань.

Вітаючи юних футболістів з початком змагань, Марія Пащенко зазначила, що в Тирасполі створені чудові умови для занять футболом: «…це МОУ ДО «СДЮШОР № 4», Академія футболу ФК «Шериф». Безперечно, футбол є найбільш популярним видом спорту у світі, та важливо, щоб у майбутньому ви обрали будь-яку спортивну дисципліну, щоб бути фізично здоровими людьми. Бажаю вам успіхів і лише позитивних емоцій від участі у відродженому турнірі «Шкіряний м’яч».

Варто зазначити, що ігри відбувалися у трьох вікових категоріях: футбольні навички демонстрували учні 5-6-х, 7-8-х та 9-11-х класів.

Одним із гостей футбольного свята, який уважно спостерігав за матчами, був заслужений тренер ПМР, відмінник фізичної культури й спорту Валерій Васильєв. Досвідчений фахівець упевнений у тому, що проведення турніру «Шкіряний м’яч» сприятиме відкриттю нових футбольних талантів. «Майже півтора року не було змагань. Мені дуже приємно, що в республіці є такий турнір, який об’єднує всю молодь Придністров’я. Більшу частину свого життя я присвятив цьому виду спорту. Футбольні тренування розвивають сміливість, витримку, колективний дух. Регулярні заняття футболом – це різнопланові фізичні навантаження, в яких задіяні всі групи м’язів. Покращується загальний стан здоров’я. Крім користі для організму, ця гра сприяє розвитку особистісних якостей: гравці навчаються працювати в команді, досягати спільних цілей. Кожен футболіст учиться передбачати дії свого партнера по команді на полі. Сьогодні є така професія – футболіст. Завдяки наполегливій роботі на тренуваннях і таланту кожен може досягти футбольних вершин. Яскраві перемоги ФК «Шериф» є підтвердженням цього факту», – сказав тренер.

Одним із наставників юних футболістів є учитель фізичної культури МОЗ «ТСШ № 11» Анатолій Семеренко, який постійно передплачує і читає газету «Гомін». Відомий представник спортивної спільноти Придністров’я зазначив, що «Шкіряний м’яч» став майданчиком, де проявляють себе обдаровані діти. Тренер підкреслив важливу роль державних ЗМІ, які широко висвітлюють події, пов’язані з проведенням змагань.

Фінальні ігри відбіркового етапу відбудуться в день народження Тирасполя – 14 жовтня. Найсильніші колективи столиці пізніше братимуть участь у вирішальних іграх на республіканському рівні.

Володимир ДАНИЛОВ.

Фото Державної служби зі спорту .